Κυριάκος Μητσοτάκης: Έσυρε την Ελλάδα στις αντιρωσικές κυρώσεις, και τώρα αγοράζουμε ξανά φυσικό αέριο από τον «κακό» Πούτιν!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του αντιρωσικού μετώπου, για να δείξει – ως συνήθως – ότι είναι ο πιο πιστός ακόλουθος της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Έσυρε με το «έτσι θέλω» τον ελληνικό λαό στη διελκυστίνδα επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, καταδικάζοντας τους Έλληνες σε ένα καθεστώς ενεργειακής ένδειας και εκρηκτικής ακρίβειας.

Στην αγωνία του να φανεί ο πιο καλός

«μαθητής» της Δύσης, έφτασε να δηλώσει ότι «διεξάγει» και εκείνος «πόλεμο εναντίον της Ρωσίας», βάζοντας ακόμα πιο βαθιά την Ελλάδα στη δίνη των αρνητικών εξελίξεων στο πεδίο της ενεργειακής, επισιτιστικής και γεωπολιτικής κρίσης.

Για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες του για την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, ούτε λίγο – ούτε πολύ ο πρωθυπουργός έλεγε ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ζητήσουν το κόστος των φουσκωμένων λογαριασμών από τον… Πούτιν. Όμως αποδεικνύεται τελικά ότι ο πρωθυπουργός κορόιδευε τον ελληνικό λαό με τις αντιρωσικές κορώνες του, και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που γονατίζουν τα νοικοκυριά, έχουν την «υπογραφή» του ίδιου.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Καθημερινής, το μισό φυσικό αέριο που χρησιμοποιεί η Ελλάδα πλέον προέρχεται από την Ρωσία (!), ενώ τον Σεπτέμβριο οι εισαγωγές από τον «κακό» Πούτιν σάρωσαν τα κρατικά ταμεία της χώρας μας, αφού το 72% του αερίου που εισαγάγαμε ήταν ρωσικό, κάτι που αποτέλεσε και ιστορικό ρεκόρ!

Αυτή είναι η ενεργειακή πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που κατά τα άλλα δήλωνε διεθνώς ότι πρέπει «να μειώσουμε την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο! Τελικά οι πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού δεν γνωρίζουν κράτη, σημαίες και έχθρες, αρκεί να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ολιγαρχών και των κερδοσκόπων και αρκεί να είναι μόνιμο υποζύγιο ο ελληνικός λαός.

Αφού έπαιξε τις ζωές των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στη διπλωματική «ρουλέτα», σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε και πάλι στο σημείο μηδέν και μάλιστα «κατάφερε» να πληρώνουμε πολύ πιο ακριβό το ρωσικό αέριο λόγω των τυχοδιωκτικών ενεργειών του. Αν δεν είναι αυτό πολιτικό έγκλημα εις βάρος ενός ολόκληρου λαού, τότε τι είναι;

Τόσο… πετυχημένες ήταν οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, που και οι ευρωπαϊκοί λαοί μαστίζονται από πρωτοφανή ακρίβεια λόγω των αντιρωσικών πολιτικών, και παραμένουν εξαρτημένοι από τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα! Στα χνάρια της εξαρτημένης Ελλάδας βαδίζει και συνολικά η Ευρώπη, με τις εισαγωγές ρωσικού αερίου το τελευταίο επτάμηνο να είναι αυξημένες κατά 40%!

Δισεκατομμύρια εγκαταλείπουν τα κρατικά ταμεία για να προμηθευόμαστε πανάκριβη ενέργεια. Αυτό ακριβώς προκύπτει από το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, που για το 2022 άγγιξε τα 38 δις ευρώ. Οι διεθνείς «παίκτες» της ενέργειας κερδίζουν γιγαντιαία έσοδα από τη χώρα μας, με τη «σφραγίδα» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή ο Έλληνας μένει να μετράει φραγκοδίφραγκα για να βγάλει το μήνα και η κυβέρνηση τον παραμυθιάζει με… Fuel Pass, Market Pass και… αντιρωσικό κήρυγμα…

Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα