Ολυμπιακός: Πώς σκέφτεται ο Μίτσελ να χρησιμοποιήσει τον Φορτούνη

Το Σάββατο (22/10, 19.30, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από το SPORT24) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 9η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν αποστολή, με το όνομα του Κώστα Φορτούνη

να φιγουράρει στις επιλογές του Μίτσελ.

Ο Φορτούνης επιστρέφει στην αποστολή του Ολυμπιακού, έπειτα από πέντε μήνες. Στις 17 Μαΐου στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ για τα playoffs είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά με την πρώτη ομάδα, ενώ στη συνέχεια είχε τεθεί εκτός πλάνων.

Ωστόσο, ο 30χρονος επιθετικός μέσος επέστρεψε στους Πειραιώτες, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα. Έτσι, στα τέλη του Αυγούστου, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με Φορτούνη, ο οποίος μπήκε αμέσως στις προπονήσεις.

Ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων δούλευε ανελλιπώς στον Ρέντη και στις 21 Οκτωβρίου μπήκε στην αποστολή και μένει να φανεί πότε θα αγωνιστεί ξανά με τα ερυθρόλευκα.

Ορεξάτος στα φιλικά

Στις 7 Σεπτεμβρίου ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την ενεργοποίηση του στο φιλικό του Ολυμπιακού Β' απέναντι στην Παναχαϊκή και πέτυχε δύο πανέμορφα τέρματα στα 45λεπτα που έπαιξε. Στο 9' άνοιξε το σκορ με δεξί μακρινό σουτ και στο 36' έκανε το 2-0 με πλασέ, αφού πρώτα είχε ντριμπλάρει και τον τερματοφύλακα.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε στο φιλικό της πρώτης ομάδας κόντρα στη δεύτερη. Είχε χρησιμοποιηθεί ως 8άρι και είχε μοιράσει τρεις ασίστ.

Οι σκέψεις του Μίτσελ για τον Φορτούνη

Ο Φορτούνης, μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, όμως δεν παύει να είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Ο Μίτσελ μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ποικιλοτρόπως, ιδιαίτερα στον άξονα των ερυθρόλευκων, καθώς εκεί προορίζεται να τον τοποθετήσει.

Συγκεκριμένα, όπως είχε συμβεί και στο φιλικό με τη β' ομάδα, ο 30χρονος είχε παίξει στο πλευρό του Εμβιλά με την παρουσία του να είναι ιδιαίτερα θετική. Η αλήθεια είναι πως οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετές επιλογές στη θέση "8", ωστόσο εκτός του Ίνμπομ Χουάνγκ, δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος παρτενέρ του Εμβιλά. Επομένως, φυσικό είναι ο Μίτσελ να εξετάζει όλες τις του επιλογές.

Ο Φορτούνης αγωνίζεται κυρίως στη θέση "10" πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Επίσης σ' αυτή τη θέση παρατηρείται συνωστισμός, με τους Χάμες Ροντρίγκες, Μπιέλ, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά, να παίζουν πότε ως μεσοεπιθετικοί και πότε στα επιθετικά άκρα.

Ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός μπορεί να μπει επίσης στην εξίσωση, να τοποθετηθεί στο 10άρι, με αποτέλεσμα να μετατοπιστούν άλλοι, όπως ο Χάμες και ο Μπιέλ στα άκρα. Άλλωστε, ο Μίτσελ δεν έχει πάρει πολλά πράγματα από τους εξτρέμ του, επομένως αναζητά την κάθε δυνατή "συνταγή".

Φυσικά, μένει να δούμε πότε ο Φορτούνης θα πατήσει στον αγωνιστικό χώρο σε επίσημο παιχνίδι και ποιος θα είναι ο ακριβής ρόλος, τον οποίο θα του δώσει ο Ισπανός προπονητής, καθώς ο Τρικαλινός έχει τη δυνατότητα να παίξει και ως εξτρέμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα