Παναθηναϊκός: Οι πληγές των απουσιών στην άμυνα και η επιφυλακή των 4 λόγω καρτών

09:56 3/3/2024 - Πηγή: Sport 24

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε και στα 43 εφετινά επίσημα παιχνίδια του με απουσία ή απουσίες κεντρικών αμυντικών και τώρα έχει 4 παίκτες που είναι στο όριο των κίτρινων καρτών και πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ματς με τον ΟΦΗ για να μην χάσουν την πρεμιέρα των playoffs

Δεν είναι κάτι... καινούργιο ή "ξένο" για τον εφετινό Παναθηναϊκό η συνθήκη με την οποία ταξίδεψε το μεσημέρι του Σαββάτου (2/3) για το Ηράκλειο

της Κρήτης για τον αγώνα με τον ΟΦΗ (3/3, 19:30, COSMOTESPORTS 3HD, LIVE SPORT24). Ξανά απουσίες στο κέντρο της άμυνάς του, ξανά λειψός από επιλογές στα μετόπισθεν, μόνο που τούτη τη φορά έσπασε κάθε... κοντέρ γκίνιας.

Εκτός ο Τιν Γεντβάι απ’ τις 21 Φεβρουαρίου και τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, εκτός λόγω καρτών (μόλις δεύτερη απουσία για φέτος) ο -στόπερ στην πλειοψηφία των αγώνων επί Τερίμ- Γουίλιαν Αράο που εισέπραξε την 3η κίτρινη στο ματς με τον Άρη, νοκ-άουτ και ο Μπαρτ Σένκεφελντ με τενοντίτιδα στο γόνατο.

Αν προσθέσει κανείς και τις μόνιμες -απ’ τα τέλη Σεπτεμβρίου- απουσίες των Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Κρήτη με διαθέσιμους μόλις τους 2 απ’ τους 7 παίκτες που έχει στο ρόστερ του και μπορούν να αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας. Τους δύο πιο "φρέσκους" και νεοαποκτηθέντες Βίτορ Ούγκο και Σαμέτ Ακαϊντίν.

Και ως επιλογές... εκτάκτου ανάγκης εφόσον χρειαστεί εν ώρα αγώνα τους Ζέκα Ροντρίγκες και Γιάννη Κώτσιρα (μόνο... τερματοφύλακας και φορ δεν έχει παίξει ως τώρα). Σαφώς και δεν είναι και η πιο... εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση για τον Τερίμ, ο οποίος έχει αλλάξει πάνω από 7-8 φορές ως τώρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμό του για διαφορετικούς λόγους.

Με τον Παναθηναϊκό κι επί Τερίμ, αλλά και νωρίτερα επί Γιοβάνοβιτς να έχει μετρήσει στα (έως τώρα) 43 επίσημα παιχνίδια της σεζόν σε Ελλάδα κι Ευρώπη, συνολικά 85 "απουσίες" των στόπερ του. Άλλοτε ένας, άλλοτε δύο, άλλοτε τρεις, τώρα πέντε σε μία χρονιά, όπου πάντα μα πάντα κάποιος "έλειπε" απ’ τα μετόπισθεν.

Η φθορά, άλλωστε, απ’ τα σερί παιχνίδια του τελευταίου διμήνου έχει πολλαπλασιαστεί κι αυτό που δεν θέλει να δει σε καμία περίπτωση ο Τούρκος τεχνικός στον σημερινό (3/3) αγώνα με τον ΟΦΗ είναι να του προκύψουν κι άλλες απώλειες. Τουλάχιστον από πλευράς καρτών, όπως συνέβη στο ματς με τον Άρη, όπου ο Αράο είδε μέσα σε 4 λεπτά την 3η εφετινή κίτρινη κάρτα του και δεν ταξίδεψε στο Ηράκλειο (μπήκε στο 80’ και "κιτρινίστηκε" στο 84’).

Οι 4 που είναι σε... συναγερμό

Στο κομμάτι των καρτών οι "πράσινοι" είναι γενικά σε εγρήγορση για τον αυριανό (3/3) πολύ καθοριστικό αγώνα με τους Κρητικούς, καθώς έχουν άλλους 4 παίκτες στο όριο. Ο Σένκεφελντ και ο Αϊτόρ είναι οι άλλοι δύο "πράσινοι" που βρίσκονται ένα βήμα απ’ την ποινή, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν ταξίδεψαν στο Ηράκλειο.

Όμως από εκεί και πέρα στο ματς με τους Κρητικούς θα βρίσκονται οι Ιωαννίδης, Βαγιαννίδης, Σπόραρ που έχουν από 2 κίτρινες και ο Μλαντένοβιτς που έχει 5 κίτρινες. Κι αν κάποιος απ’ αυτούς "κιτρινιστεί" κόντρα στον ΟΦΗ θα χάσει την πρεμιέρα των playoffs. Κι αυτό διότι με βάση το άρθρο 7 (Παρατήρηση/Κίτρινη Κάρτα), παράγραφος 4δ του Πειθαρχικού Κώδικα "...οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να δηλώσουν προς έκτιση ποινής τις αγωνιστικές των αγώνων κατάταξης (playoffs/ playouts) που τυχόν ακολουθούν την κανονική αγωνιστική περίοδο. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω αγώνων κατάταξης οι οικείες ποινές εκτίονται υποχρεωτικά κατά τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές".

Όπερ σημαίνει πως εάν κάποιος απ’ τους παραπάνω 4 παίκτες του Παναθηναϊκού μπει στο μπλοκάκι του διαιτητή Βεργέτη, δεν θα παίξει στην πρεμιέρα των playoffs, με το πρόγραμμα και τη σειρά των αγώνων να γίνονται γνωστά στις 15:00 της Δευτέρας (4/3).

Από εκεί και πέρα, με την εκκίνηση των playoffs και playouts όλες οι κάρτες της κανονικής περιόδου "σβήνουν" και το κοντέρ για όλους τους ποδοσφαιριστές των ομάδων, ξεκινάει να γράφει απ’ το "μηδέν".

Όμως για το συγκεκριμένο ματς, το τελευταίο της regular season υπάρχει "κίνδυνος" για τέσσερα στελέχη της πρώτης γραμμής του "πράσινου" rotation...

Κι επ’ αυτού έχει γίνει ήδη κουβέντα απ’ την πλευρά του τεχνικού τιμ, ούτως ώστε όσοι ξεκινήσουν ή αγωνιστούν στο 90λεπτο με τον ΟΦΗ να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να μην τους στερηθεί ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των playoffs…

Keywords
Τυχαία Θέματα