F1 Bahrain 2024: Διαρροή προσωπικού στην Alpine και αποχωρήσεις

09:50 3/3/2024 - Πηγή: Sportime

F1 Bahrain 2024: Μετά από μια απογοητευτική πρώτη πρόκριση για την ομάδα Enstone στο Μπαχρέιν, όπου διεξάγεται ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, δύο σημαντικά πρόσωπα από το τεχνικό τμήμα φέρονται να αποχωρούν.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης RacingNews365, ο Matt Harman, , και ο Dirk de Beer, επικεφαλής αεροδυναμικής στην Enstone, θα ήταν στην αρχή. Οι δύο άνδρες θα είχαν παραιτηθεί πριν από την παρουσίαση του νέου Alpine A524,

το οποίο θα οδηγείται αυτή τη σεζόν από το δίδυμο Esteban Ocon – Pierre Gasly . Η αναχώρησή τους θα ισχύσει τον Απρίλιο.

Ο Ματ Χάρμαν εντάχθηκε στην ομάδα των Άλπεων τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά από πολλά χρόνια στη Mercedes. Ο άνδρας ξεκινά ως διευθυντής μηχανικών προτού ανέβει στη θέση του τεχνικού διευθυντή , την οποία κατέχει από τις αρχές του 2022.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

F1 Bahrain 2024: Ο Dirk de Beer έχει μια μακρά καριέρα στη F1. Υπεύθυνος αεροδυναμικής στην Enstone μεταξύ 2008 και 2013, όπου βίωσε το τέλος της εποχής της Renault και της Lotus, στη συνέχεια κράτησε την ίδια θέση στη Ferrari για τρεις σεζόν πριν ενταχθεί στη Williams για δύο χρόνια. Επέστρεψε στη Renault τον Νοέμβριο του 2019, όπου αντικατέστησε τον Pete Machin.

Alpine, η ομάδα με τις πολλαπλές αποχωρήσεις
Αυτές οι δύο αποχωρήσεις προστίθενται σε μια μακρά λίστα. Τον περασμένο Ιούλιο, ο διευθυντής της ομάδας Otmar Szafnauer και ο αθλητικός διευθυντής Alan Permane απολύθηκαν στη μέση του Σαββατοκύριακου του Grand Prix του Βελγίου, εκπλήσσοντας ολόκληρο το paddock. Ο Bruno Famin, τότε διευθυντής του Alpine Motorsports, αντικατέστησε τον πρώτο αναφερόμενο. Πριν από αυτούς, ο Pat Fry παραιτήθηκε από την τεχνική διεύθυνση της ομάδας Enstone ενώ ο Laurent Rossi απομακρύνθηκε από τον ρόλο του ως CEO της Alpine , υπέρ του Philippe Krief.

F1 Bahrain 2024:  Μένει να δούμε αν οι δύο οδηγοί θα θέλουν να μείνουν πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου την επόμενη σεζόν. Ο Pedro Fermin έχει προτείνει ότι οι Esteban Ocon και Pierre Gasly θα αναζητήσουν άλλη ομάδα για το 2025, αν και έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για επέκταση συμβολαίου και για τους δύο οδηγούς. Ο πρώτος που αναφέρεται θα μπορούσε να επωφεληθεί από τους δεσμούς του με τη Mercedes για να πάρει τη θέση του Lewis Hamilton , ο οποίος θα ενταχθεί στη Ferrari το επόμενο έτος .

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι μοτοσυκλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024: Ducati, KTM, Aprilia, Yamaha και HondaΜονοθέσια Formula 1: Γιατί όλοι οι αμφισβητίες της F1 του 2024 είναι κυρίως θαμποί και μαύροι;F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα