Aντιπαράθεση Σγουρού με βουλευτές ΝΔ

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ νέων βουλευτών της ΝΔ και του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, καθώς οι πρώτοι κατηγορούν τον περιφερειάρχη για υπερτιμολόγηση προγράμματος τουριστικής προβολής της Αττικής και ο δεύτερος απαντά ότι πρόκειται για πρόγραμμα που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ τον Αύγουστο του 2009.

Συγκεκριμένα, 31 βουλευτές χαρακτηρίζουν σκάνδαλο τη σύμβαση των 8,5 εκατ. ευρώ με την εταιρεία McCann Erickson

για τουριστική προβολή της Αττικής, καθώς μεταξύ άλλων διατίθενται για καταχωρήσεις στα ΜΜΕ 1,7 εκατ. ευρώ, για σχεδιασμό και δημιουργία ιστοσελίδας 1,3 εκατ. ευρώ, για προβολή μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης 570.000 ευρώ, για επικαιροποίηση του προγράμματος 350.000 ευρώ, για τη φιλοξενία του site σε server 94.000 ευρώ κ.ά.

Στην επιστολή τους, οι 31 βουλευτές σημειώνουν ότι «οι πολίτες απαιτούν από όλους μας σεβασμό στις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται. Όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, η πολιτεία οφείλει να λειτουργεί ορθολογικά ως προς το θέμα των δαπανών. Το νόμιμο δεν μπορεί να εξοβελίζει το ηθικό. Είναι σαφές ότι μιλάμε για υπερβολικά κόστη, για κόστη άλλων εποχών. Για τιμολογήσεις που φαντάζουν υπερβολικές στο μέγιστο βαθμό για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις των τιμών, αλλά και του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών».

Μάλιστα εις εκ των βουλευτών, ο βουλευτής Α' Πειραιά Κ. Κατσαφάδος σε δεύτερη, προσωπική του επιστολή σημειώνει: «Είμαστε νέοι βουλευτές, ασχολούμαστε με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, γνωρίζουμε τα κόστη. Όπως τα γνωρίζει και τα αξιολογεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών». Στην ίδια επιστολή, ο κ. Κατσαφάδος ζητά «να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ μέχρι σήμερα» στην οποία «να αναδειχθούν και να εξαλειφθούν φαινόμενα υπερτιμολογήσεων που στερούν πολύτιμους πόρους για την ένταξη και εκτέλεση άλλων έργων».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, από την πλευρά του, ανταπαντά στις επικρίσεις σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί από τον Αύγουστο του 2009 και ερωτά: «Τι άλλαξε, λοιπόν, τρία χρόνια μετά; Μήπως ξαφνικά η Αθήνα, η Αττική, δεν έχει ανάγκη από τουριστική προβολή, ειδικά σε μια περίοδο κρίσης;»

Σε ειδική επιστολή, με την οποία ο κ. Σγουρός ενημερώνει τον πρωθυπουργό, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ακόμη και οι αδαείς γνωρίζουν πως δράσεις που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το 2007 και έχουν προκηρυχθεί και ελεγχθεί, δεν μπορούν να τροποποιηθούν και τα χρήματά τους να διατεθούν για άλλους σκοπούς».

Σε άλλη, μακροσκελή επιστολή-δελτίο Τύπου, ο περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει ότι το πρόγραμμα υπερψηφίσθηκε μέσα από ανοιχτή διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Αθηνών, Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, Δήμος Αθηναίων, ΕΟΤ, Εμπορικοί Σύλλογοι) και ότι μετά την υπερψήφισή του απεστάλη για έγκριση στην υπουργείο Τουρισμού, όμως «παρά την πάροδο δυο μηνών δεν έχει ακόμη υπογραφεί, ούτε έχουν έρθει σε γνώση μας οποιεσδήποτε τυχόν παρατηρήσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Σγουρός επισημα

Keywords
Τυχαία Θέματα