Asmussen:Καμία απόφαση για διετή παράταση

Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για την χορήγηση διετούς παράτασης στην Ελλάδα για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, δήλωσε την Τετάρτη ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Joerg Asmussen, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως έχει σημειωθεί πρόοδος από πλευράς τρόικας.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τελική συμφωνία μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης. Σημειώνεται πρόοδος στην Αθήνα αλλά δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά στο γερμανικό
τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Asmussen, ενώ συμπλήρωσε «Αν επιμηκύνουμε το χρονοδιάγραμμα επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας κατά 2 έτη, σημαίνει πως οι άλλες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να παράσχουν περισσότερη χρηματοδότηση».

Νωρίτερα σήμερα εξάλλου, ο Steffen Kampeter, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας  τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung ότι η τρόικα έχει προτείνει να χορηγηθεί στην Ελλάδα παράταση δύο ετών για να μειώσει το χρέος και το έλλειμμά της. Ο Kampeter πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα μέχρι να ανακοινωθεί η έκθεση της τρόικας.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα