Eνεργοποίηση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά

Έναν νέο Σωφρονιστικό Κώδικα αλλά και την άμεση ενεργοποίηση του σύγχρονου νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος αιφνιδιαστικά πέρασε την πόρτα των φυλακών του Κορυδαλλού και συνομίλησε με κρατούμενους στη διάρκεια ενός ασυνήθιστου επισκεπτηρίου.

Οπως είναι γνωστό, στο συρτάρι του υπουργείου Δικαιοσύνης υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά που είχε συνταχθεί επί ημερών Μιλτιάδη Παπαϊωάννου,

αλλά δεν είχε ψηφιστεί από τη Βουλή. Αυτό προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την αποποινικοποίηση της χρήσης σε ιδιωτικό χώρο, την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των χρηστών, ενώ άλλαζε το τοπίο δίνοντας βαρύτητας στον τομέα παρακολούθησης προγραμμάτων απεξάρτησης.

Για τον λόγο αυτό με ιδιαίτερη προσοχή άκουσε ο υπουργός τους κρατούμενους που παρακολουθούν το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ εντός φυλακών Κορυδαλλού.

Για περισσότερες από τρεις ώρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Μαρίνος Σκανδάμης και ο γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιάννης Ιωαννίδης μοιράστηκαν με τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό στιγμές της καθημερινότητάς τους.

Περπάτησαν σε όλες τις πτέρυγες, μπήκαν στα κελιά, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες των συνθηκών κράτησης και ανάμεσα σε αυτούς που δέχθηκαν το χθεσινό υπουργικό επισκεπτήριο ήταν και οι λεγόμενοι VIP της 6ης Πτέρυγας, όπου αυτό τον καιρό παραμένουν έγκλειστοι ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος και ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς.

«Δεν λέμε περισσότερα από όσα μπορούμε να κάνουμε», ξεκαθάρισε η πολιτική ηγεσία στους κρατούμενους. Οπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει θετικά την ανάγκη διαγραφής πειθαρχικών ποινών και τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης αδειών και τής υπό όρους αποφυλάκισης. Επιπλέον, στόχος είναι να προωθηθούν άμεσα τροποποιήσεις των προϋποθέσεων μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο επωφελής αυτός σωφρονιστικός θεσμός.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα