Eπιχειρήσεις του αιγυπτιακού στρατού στο Σινά

Αξιωματούχοι του αιγυπτιακού στρατού δήλωσαν το Σάββατο ότι σκότωσαν 32 εγκληματικά στοιχεία κατά τη διάρκεια μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες εκτελούνται εδώ και ένα μήνα στη χερσόνησο του Σινά.

Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν μετά από επίθεση που έγινε στις 5 Αυγούστου κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας από ενόπλους οι οποίοι είχαν τότε σκοτώσει 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες.

Εκπρόσωπος του στρατού, ο
συνταγματάρχης Αχμεντ Μοχάμεντ Αλι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 38 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και μη Αιγυπτίων, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της "Επιχείρησης Σινά" που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου.

"Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτύχει τους στόχους της, που δεν είναι μόνο στρατιωτικοί αλλά και αποβλέπουν επίσης στην ανάπτυξη του Σινά", μια από τις φτωχότερες περιοχές της Αιγύπτου, σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η στρατιωτική ανάπτυξη στον τομέα αυτό, του οποίου την αποστρατιωτικοποίηση προβλέπουν οι ειρηνευτικές συμφωνίες Αιγύπτου και Ισραήλ του 1979 έγινε σε "συντονισμό" με το εβραϊκό κράτος, καθώς η δυνατότητα αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη αυτή.

"Η παρουσία μας εκεί είναι σε συντονισμό" με το Ισραήλ, είπε.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε την 30η Αυγούστου την ελπίδα ότι ο αιγυπτιακός στρατός θα αποσύρει τις δυνάμεις του που αναπτύχθηκαν στο Σινά, όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η επιχείρηση.

"Αν χρειαστεί οι Αιγύπτιοι να αναπτύξουν δυνάμεις στο Σινά, να το κάνουν και να τις αποσύρουν μόλις τελειώσει η επιχείρηση, πιστεύω ότι έτσι θα ενεργήσουν, αλλά θα δούμε", τόνισε ο Μπαράκ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα