Euroleague:Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις

Την συνταγή του περυσινού Ολυμπιακού φαίνεται ότι επέλεξε σε μεγάλο μέρος του σχεδιασμού της η Ζαλγκίρις Κάουνας, την οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν στον δρόμο τους σήμερα στις 22:00-ΕΤ1, για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ.
Ο Ολυμπιακός, μετά την νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την ελληνική Α1, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα
και στην Ευρωλίγκα. Απέναντ του η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα βρει μία «καινούρια» και με άλλη φιλοσοφία Ζαλγκίρι

Έχοντας «αναγκάσει» πολλούς καλούς και έμπειρους Λιθουανούς να επιστρέψουν για χάρη της στα πάτρια εδάφη υπό τις οδηγίες του Ζοάν Πλάθα, η ομάδα του Κάουνας έχει «χτίσει» μία ομάδα που θυμίζει σε λογική τον περυσινό Ολυμπιακό. Έντονο στοιχείο από την πατρίδα, γρήγορο και δυνατό μπάσκετ και όπως πάντα, καλά μακρινά σουτ.

Με τους Λαφαγιέτ, Ντάρντεν και Τζάαμπερ να πλαισιώσουν τους αδελφούς Λαβρίνοβιτς, τον Γιανκούνας, τον Καουκένας και τον Πόποβιτς, η Ζαλγκίρις βλέπει ήδη την προσπάθειά της να ανταμείβεται. Έχοντας κάνει το δύο στα δύο στον όμιλο της Ευρωλίγκας κόντρα σε Κάχα Λαμποράλ εκτός έδρας και Τσεντεβίτα εντός, η ψυχολογία της είναι δεδομένα στα ύψη και θέλει να το δείξει μέσα στο ΣΕΦ. Στα αγωνιστικά, δεδομένες είναι οι απουσίες των Κλιμαβίτσιους και Γιαφτόκας που είναι τραυματίες.

Όσο για τους ερυθρόλευκους, ο Μπαρτζώκας θα έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του και έτσι θα μπορέσει να καταστρώσει τα πλάνα του για το ματς αυτό όσο καλύτερα μπορεί.

Σύμμαχος στην προσπάθεια θα είναι ο κόσμος, που μπορεί να «πάγωσε» από τη συντριβή στην Πόλη, αλλά η εμπιστοσύνη του στην ομάδα αποκαταστάθηκε πλήρως μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Χοσέ Μαρτίν, ο Ιταλός Καρμέλο Πατέρνικο και ο Σέρβος Μίλιγια Βοΐνοβιτς.

Πηγή:Sportfm 
Keywords
Τυχαία Θέματα