Halloween με Trashformers

Οι Trashformers, όπως κάθε χρόνο το Halloween, προσαρμόζουν κατάλληλα το πρόγραμμα, με επιλεγμένες μουσικές και προβολές video, για ένα πάρτι αυστηρά στο κλίμα.

Με το Kookoo ειδικά διαμορφωμένο και φυσικά με τις διαδραστικές Halloween δοκιμασίες που μας έχουν συνηθίσει, φέρνουν όλα «τα πλάσματα της νύχτας», κοντά.

Όλοι,

μια τρομαχτική παρέα όπως δηλώνουν οι ίδιοι. Ο Γιάννης, γνωστός και ως Gizmo, ο Δημήτρης aka JimFast και ο Αρείων (σκέτο), από τους Trashformers, μίλησαν στον Αθήνα 9.84 και τον Αίαντα Αρτεμάκη.

Στα 10 χρόνια parties που μετράνε οι TRASHFORMERS, το Halloween ήταν πάντα το φετίχ τους... Για άλλη μια φορά αναμένεται να δημιουργήσουν μια νύχτα αξέχαστη. Μια νύχτα όπου ο τρόμος μοιάζει αστείος, ο «Jason» από την «Παρασκευή και 13» θα χορεύει Μακαρένα, η ταινία Scream γίνεται τραγούδι της Άννας Βίσση και τον «Μητσοτάκη» θα τον ρουφήξουν οι Ghostbusters, όπως λένε οι ίδιοι: σας καλούν αύριο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο Kookoo για ένα διαφορετικό «Halloween πάρτι».

Ερ. Τί είναι οι Trashformers και πως ξεκινήσατε; Ποιος είχε την ιδέα;
Αρείων: «Δεν ξεκίνησαν ως Trashformers. Πριν από δέκα χρόνια στην Πάτρα, ο Gizmo και ο Jimfast, είχαν την ιδέα να κάνουν ένα πάρτι με διαφορετική μουσική από αυτήν που έπαιζαν τα μαγαζιά στην Πάτρα. Σκέφτηκαν αυτήν την ιδέα, αυτή του «Trash», και έφτιαξαν μία πολύ ωραία εκδήλωση-πάρτι, με βίντεο, μουσικές και μικρόφωνο. Στην συνέχεια, όταν ήρθε το πάρτι στην Αθήνα, βάλαμε τον τίτλο: Trashformers, έτσι για να το κάνουμε πιο δικό μας και ουσιαστικά τότε εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα. Κάναμε κάτι πολύ πιο μεγάλο. Φέρνουμε καλλιτέχνες «Guest», μιξάρουμε βίντεο με μουσική μαζί, κάνουμε θεματικά πάρτι. Γενικά το έχουμε κάνει πολύ διαφορετικό και πλούσιο».

Ερ. Trash. Σαν μετάφραση δεν ακούγεται κάτι καλό...
Gizmo: «Εδώ θα πρέπει να δώσουμε την δικιά μας γνώμη και άποψη για το θέμα και ίσως σε βοηθήσει ότι λεγόμαστε Trashformers. Κάνουμε μία αναδόμηση του Trash. Το Trash σα κομμάτια είναι κάποια ξεχασμένα, φτηνές παραγωγές που προκαλούνε γέλιο. Αυτό ακριβώς, το ότι προκαλούν γέλιο, μας βοηθάει πάρα πολύ στο να στήσουμε το πρόγραμμα μας. Θέλουμε αυτός, που θα έρθει, να γελάσει, να ερωτευτεί, να συγκινηθεί, οπότε πάνω από όλα έχουμε την ελευθερία να βάλουμε αυτά τα κομμάτια και να δημιουργήσουμε μια αξέχαστη βραδιά για όποιον και αν έρθει».

Αρείων: «Γενικά, ο όρος Trash έχει παρεξηγηθεί πάρα πολύ και τώρα που έχουν αρχίσει και το χρησιμοποιούνε και άλλες ομάδες που κάνουν πάρτι, ουσιαστικά αντιγράφουν το δικό μας. Εντάξει αυτό είναι αναμενόμενο. Δηλαδή το ξέραμε ότι θα γίνει κάποια στιγμή, γιατί είναι κάτι πολύ πετυχημένο. Ο κόσμος διασκεδάζει και ξεδίνει το οποίο είναι το ζητούμενο τελικά. Δηλαδή όταν βγαίνεις, δεν βγαίνεις για να ακούσεις μουσική. Μουσική ακούς και σπίτι σου. Προφανώς θέλεις να ακούσεις μουσική αλλά ο πρωταρχικός σκοπός είναι να περάσεις πολύ καλά. Και από την στιγμή που αυτό που κάναμε είχε απήχηση, ο κόσμος χόρευε πάρα πολύ, πέρναγαν όλοι πολύ ωραία και άνοιγε αυτό σιγά, σιγά, από στόμα σε στόμα, ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα βρίσκαμε Trash Parties και αλλού. Το θέμα είναι ότι εμείς το βλέπουμε λίγο διαφορετικά. Δηλαδή δεν το βλέπουμε ευκαιριακά όπως όλοι αυτοί: «Α! το Trash πουλάει τώρα, κάτσε να κάνουμε ένα πάρτι να παίζει μόνο Μπεζετάκου και να γελάμε». Αυτά δεν θα λειτουργήσουν. Για εμάς είναι κάτι που μας αρέσει να κάνουμε. Διασκεδάζουμε δηλαδή, δεν είναι ότι το κάνουμε για να το κάνουμε».

Gizmo: «Όταν ξεκίνησαν τα πάρτι, πριν από δέκα χρόνια, το διαδίκτυο δεν ήταν τόσο διαδεδομένο. Δεν υπήρχε το Youtube, το FaceBook, δεν υπήρχαν ιστοσελίδες που μπορούσες να κατεβάζεις πράγματα. Ό,τι έβρισκες σε εκείνα τα αρχαία προγράμματα, DC++, Limewire κτλ. Και παρουσίαζες στον κόσμο ένα κομμάτι που είχε να το ακούσει 15 χρόνια, γιατί αυτά δεν έπαιζαν στο ραδιόφωνο τότε. Δηλαδή ο «Σκορπιός» του Στέφανου Κορκολή όταν πρωτοέπαιξε, συγκίνησε τον κόσμο, γιατί είχε να το ακούσει πάρα πολύ καιρό. Τώρα για αυτούς που θέλουν να κάνουν Trashparty, τους είναι πολύ εύκολο να βρούνε τα κομμάτια. Τότε παίρναμε κασέτες και από αναλογικές τις κάναμε ψηφιακές (σ.σ. το περιεχόμενο τους) για να μπορούν να παίξουνε».

Ερ. Ποια κομμάτια είναι trash;
Αρείων: «Trash για εμάς δεν είναι αποκλειστικά κάτι κακό ή κάτι κιτς ή κάτι άσχημο. Δηλαδή Trash μπορεί να είναι ένα κομμάτι που μπορεί να μην το ακούσεις σπίτι σου, να μην έχεις το CD, να μην το ψάχνεις το κομμάτι αλλά να είναι κάτι που το ξέρεις, που είναι κάτι δικό σου ουσιαστικά, το έχεις στην μνήμη σου πολύ βαθειά από μια στιγμή στο παρελθόν και έχει πολύ ενδιαφέρον να το «ακούς» μπροστά σου, όταν έχεις βγει δηλαδή».

Ερ. Πότε αποφασίσατε να δημιουργήσετε μια «ζωντανή μπάντα»;
JimFast: «Κοίταξε, Αίαντα, ήταν το φυσικό επακόλουθο να γίνει αυτό. Γιατί ξεκινώντας πριν από δέκα χρόνια τα Trashparty, εγώ με το τέταρτο μέλος της ομάδας, που δυστυχώς δεν κατάφερε να έρθει σήμερα (σ.σ. στο στούντιο για την συνέντευξη) ο «Ιταλός», είχαμε και εμείς μία μπάντα μεταξύ μας. Εγώ τραγουδούσα, έπαιζα κιθάρα και ο «Ιταλός» παίζει κιθάρα. Άρα ανέκαθεν είχαμε το μικρόβιο, όχι ανέκαθεν, σε κάποια φάση στην πορεία, γιατί εξελισσόμαστε. Σε κάποια φάση χρησιμοποιήσαμε το μικρόφωνο για πρώτη φορά. Θυμάμαι πάντα στα Trashparty να τραγουδάω Σάκη Ρουβά, το κάνω συχνά μάλλον, ήταν εύκολο να δημιουργηθεί μία μπάντα. Από την στιγμή που τραγουδούσαμε τα κομμάτια, αποφασίσαμε να τα παίξουμε ζωντανά, να στήσουμε μια μπάντα. Είχαμε ντράμερ, κιθαρίστα, φωνή. Ουσιαστικά, η ζωντανή μπάντα είναι άλλο ένα εργαλείο μέσα στο πάρτι μας. Από εδώ και πέρα, σε κάθε πάρτι, θα προσπαθούμε να φέρνουμε κάποιον καλεσμένο, που πάντα θα είναι κρυφός για τον κόσμο. Πετάμε ένα δύο υπαινιγμούς από εδώ και από εκεί. Άμα μπεις μέσα στο «event» που έχουμε γράψει στο Facebook και δεις τον υπαινιγμό, εκεί το έχεις βρει. Μερικοί έχουν απαντήσει και το έχουν βρει. Άλλοι έπεσαν έξω».

Gizmo: «Και βασικά, αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο, μπορούμε να σου πούμε ποιους έχουμε ήδη φέρει για να τους αποκλείσεις: Μπίγαλης, Πασχάλης, Μαντώ, Πωλίνα...».

Περισσότερες πληροφορίες:
Τους Trashformers τους ακούσατε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Ακούω φωνές;» με τη Νάνσυ Αγγελοπούλου, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.(http://www.athina984.gr/node/263827)

Φαντάσματα της όπερας / Βαμπίρ / Μούμιες / Λυκάνθρωποι / Ζόμπι / Ξωτικά / Μαγισσες / Φερετρα / Σκελετούληδες θα τρομάξουν το «dance floor» χορεύοντας στους ρυθμούς του θρίλερ του M.J.

KOYKOY: Ιάκχου 17 ΓΚΑΖΙ

Είσοδος ελεύθερη

Ποτό 6 ευρώ.
Μπύρα 4 ευρώ.

Επίσης θα υπάρχουν δώρα έκπληξη για όλους τους συμμετέχοντες στα διαδραστικά παιχνίδια καθώς και βράβευση της καλύτερης αμφίεσης.

Δείτε επίσης: www.facebook.com/events/457855484332596/

Trailer 10ης σεζόν

Τί έγινε στο 1ο πάρτυ της σεζόν


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη που μας παραχώρησαν:

Keywords
Τυχαία Θέματα