Handelsblatt: Ανεπαρκής συμμετοχή στο PSI

Αποτυχία της Ελλάδας να συγκεντρώσει την απαραίτητη συμμετοχή στην εθελοντική αναδιάρθρωση χρέους ώστε να αποφύγει την τεχνική χρεοκοπία αναμένουν ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, όπως μεταδίδει ο Dow Jones

Όπως αναφέρει
η Handelsblatt, η Ελλάδα αναμένεται να καταθέσει την πρότασή της για την εθελοντική ανταλλαγή χρέους μετά τη συνάντηση του Eurogroup την Τετάρτη. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει τη διαγραφή χρέους 100 δισ. ευρώ.

Η Handelsblatt, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από κεντρικές τράπεζες, σημειώνει πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να πετύχει το στόχο με την κυβέρνηση να έχει ως μόνη επιλογή την υποχρεωτική διαγραφή χρέους για τους επενδυτές που διαφωνούν.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει του οίκους αξιολόγησης να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε κατηγορία χρεοκοπίας γεγονός που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στις αγορές.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει αν οι πηγές προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή τη γερμανική Bundesbank. Καμία από τις δύο τράπεζες δεν σχολίασε το δημοσίευμα.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα