NATO: 27 αντάρτες νεκροί από βομβαρδισμό

Η δύναμη του NATO στο Αφγανιστάν (ISAF) ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε 27 αντάρτες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, η οποία γειτνιάζει με το Πακιστάν και θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

"Αεροσκάφη της συμμαχίας σκότωσαν 27 αντάρτες σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Ναζιάν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ανατολικής περιφερειακής διοίκησης της ISAF. Ο απολογισμός είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

"Οι

αντάρτες επιτέθηκαν σε μια περίπολο της συμμαχίας με ελαφρά όπλα και με ρουκέτες. Η αεροπορία αντέδρασε αμέσως. Ουδείς θάνατος αναφέρθηκε στις τάξεις της συμμαχίας, ή μεταξύ των αμάχων", ανέφερε η ISAF.

Τουλάχιστον 130.000 στρατιώτες του NATO, τα δύο τρίτα εκ των οποίων είναι αμερικανοί, είναι ανεπτυγμένοι στο Αφγανιστάν όπου υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Χαμίντ Καρζάι η οποία αντιμετωπίζει το αντάρτικο των Ταλιμπάν, που συνεχίζουν να μάχονται και να κερδίζουν εδάφη, αφότου το καθεστώς τους εκδιώχθηκε από την εξουσία στα τέλη του 2001.

Τρεις στρατιωτικοί του NATO σκοτώθηκαν σήμερα στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφερε εξάλλου το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο σε δύο ανακοινώσεις του, στις οποίες δεν διευκρινίζει την εθνικότητά τους, ούτε δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο που έχασαν τις ζωές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα