«Στάζει μέλι» η Μέρκελ για Μόντι

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, εκτιμά ιδιαίτερα τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία μαζί του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

"Τρέφει υψηλή εκτίμηση σε αυτόν", είπε ο Ζάιμπερτ. "Είναι ένας επαγγελματίας ο οποίος γνωρίζει την κατάσταση στην Ευρώπη πολύ καλά", πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ μιλώντας στο Βερολίνο καθώς ο Μόντι παρουσίαζε τη νέα

σύνθεση και τις λεπτομέρειες για τη νέα του κυβέρνηση στη Ρώμη.

Πέραν του ότι έχει διατελέσει καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια ο Μόντι υπηρέτησε ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τον Ανταγωνισμό.

Το Βερολίνο αναμένει μια ομαλή φιλική σχέση με τον Μόντι και την κυβέρνησή του και να συνεργαστεί στενά με την Ιταλία, είπε ο Ζάιμπερτ.

Η Γερμανία καλωσόρισε επίσης την προσπάθεια της απελθούσας κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προωθήσει ευρείες μεταρρυθμίσεις και μέτρα περιστολής των δαπανών στον προϋπολογισμό στο ιταλικό κοινοβούλιο, όπως επισήμανε ο Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας πρόσθεσε πως το Βερολίνο ελπίζει η κυβέρνηση Μόντι να μπορέσει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ιταλικού κοινοβουλίου και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα