PSI: Λήξη προθεσμίας – αύριο οι ανακοινώσεις

Θετικά είναι τα μηνύματα για επιτυχία του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων και "κουρέματος" του ελληνικού χρέους που ολοκληρώθηκε στις 10 απόψε, καθώς τραπεζικά στελέχη και παράγοντες του υπ. Οικονομικών, κάνουν λόγο για συμμετοχή άνω του 80%. Ειδικότερα ,κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκτιμήσεις "βλέπουν" τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με βάση το ελληνικό δίκαιο κοντά στο 90% και στο γενικότερο σύνολο, στα επίπεδα
του 80%. Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν η χώρα απαλλάσσεται από χρέος 107 δισ. ευρώ και ανοίγει ο δρόμος για τη δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ.
Ερώτημα παραμένει εάν θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες υποχρεωτικής συμμετοχής . Εάν το συνολικό ποσοστό συμμετοχής ξεπεράσει το 88,5%, ενδέχεται να μην γίνει κάτι τέτοιο ,να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός,και να μην πληρωθούν ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας.

Κλίμα αισιοδοξίας πάντως επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές που έκλεισαν με άνοδο

Αύριο στις 8 το πρωί θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το PSI και θα ακολουθήσει στη μία συνέντευξη τύπου του κ. Βενιζέλου. Στις 3 μετά το μεσημέρι θα γίνει η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που θα αποφασίσει αν θα ενεργοποιηθούν τα CAC's.

Επίσης, το Eurogroup θα αποφασίσει για το τι θα γίνει με όσους δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο PSI.

Στις 5.30μμ θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο

Για ιδιαίτερα σημαντική ημέρα μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απόψε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ενημερώνοντας για την πρόοδο των διαδικασιών για το PSI.

Keywords
Τυχαία Θέματα