Pharma & Health Conference στο Καβούρι

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε χθες στο Divani Apollon Palace στο Καβούρι το Pharma & Health Conference 2013.

Με τίτλο «Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας», το μεγάλο φαρμακευτικό συνέδριο έχει στόχο εν μέσω της επώδυνης περιόδου μετάβασης που διανύει το ελληνικό σύστημα υγείας, να φέρει ένα παραγωγικό διάλογο στο χώρο της υγείας.

Το συνέδριο άνοιξε ο νέος υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης,
ο οποίος με την σύντομη παρέμβασή του, τόνισε το στόχο που έχει η νέα ηγεσία του Υπουργείου, να βελτιώσει το υπάρχον σύστημα υγείας.
Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την επιθυμία του «μέσα στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει εκτενής διάλογος μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκομένων φορέων με την Υγεία για να δομηθεί σωστά η πολιτική στον τομέα της Υγείας και να γνωρίζουν όλοι τι ισχύει και τι θα ισχύσει, προκειμένου να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου, όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, συγκαταλέγεται και η επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με το δελτίο τιμών φαρμάκων.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε στην ομιλία του, τη σημασία της ιατροφαρμακευτικής καινοτομίας ως στοιχείο προστιθέμενης αξίας που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του επιπέδου προστασίας της Δημόσιας Υγείας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη, κατέστησε σαφές ότι «για να γίνει η δυνατότητα της ιατροφαρμακευτικής καινοτομίας πράξη, απαιτείται ένας Εθνικός Σχεδιασμός της Επενδυτικής Επιχειρηματικότητας στην Υγεία με γνώμονα την Ποιότητα Ζωής του Αρρώστου»
Keywords
Τυχαία Θέματα