Reuters: Προς έγκριση το 2ο πακέτο διάσωσης

Το Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να εγκρίνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους της Ε.Ε, εν όψει και της επικείμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου. Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ,επικεντρώνεται πρωτίστως στη διασφάλιση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του νέου Μνημονίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κέρδισαν έδαφος προτάσεις χωρών της Ευρωζώνης να αναβληθεί η εκταμίευση του συνόλου ή μέρους του πακέτου βοήθειας μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών στη χώρας.

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίζεται στο μεταξύ η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η στενότερη κοινοτική επιτήρηση της οικονομικής πολιτικής και η δημιουργία του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού για την αποπληρωμή του χρέους, εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 26ης/27ης Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμη, αλλά ελπίζουμε να δοθεί τη Δευτέρα το πράσινο φως για το PSI», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τις διαδοχικές επαφές του πρωθυπουργού με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Επεσήμανε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα δεσμεύσεων για άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με το νέο οικονομικό πρόγραμμα, τη δανειακή σύμβαση και το PSI.


Την παράταση του βίου της κυβέρνησης ζήτησε από τον κ. Παπαδήμο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Ελλάδα έκανε όσα έπρεπε να κάνει», τόνισε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.

Τη διασφάλιση της τήρησης των συμφωνηθέντων από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και μετά τις εκλογές, προτάσσει, για μία ακόμη φορά ως βασική προτεραιότητα,για τη νέα δανειακή σύμβαση ο υπ Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Reuters, Προς,Reuters, pros