Reuters: Ξανά σε κατάσταση κρίσης η Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με εσωτερική αναστάτωση και δημόσια αγανάκτηση την Τετάρτη στον απόηχο της ξαφνικής διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ, που συνέβη λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε αναδυόμενη αγορά, αναφέρει σημερινό άρθρο του Reuters.

Οι δύο αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τον εκτροχιασμό του δοκιμαζόμενου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αντιστρέφουν

την άνοδο της επενδυτικής εμπιστοσύνης που είχε ωθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να "κηρύξει" πρόσφατα το τέλος του "Grexit" και την έλευση του "Grecovery".

Η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου επέστρεψε πάνω από το 10% μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να πουλήσει τη ΔΕΠΑ, ενώ το χρηματιστήριο κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών μετά την απόφαση της MSCI να "χαρίσει" στην ελληνική αγορά τον τίτλο της πρώτης ανεπτυγμένης αγοράς που υποβαθμίζεται σε αναδυόμενη.

Στο μεταξύ, συνεχίζει το Reuters, τα εργατικά συνδικάτα προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη, ενώ και οι δημοσιογράφοι θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, προκαλώντας μπλακάουτ στον ελληνικό Τύπο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σχολιάζει πως οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί σε πολλούς Έλληνες και το κανάλι συχνά αναφερόταν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανεπάρκειας, σπατάλης και θέσεων εργασίας που παραχωρούνταν ως αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες. Ωστόσο, η ταχύτητα και η βιαιότητα του κλεισίματος της ΕΡΤ άφησε άναυδους τους Ελληνες πολίτες που ήταν συνηθισμένοι στην αργή αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέρα.

"Έπρεπε να συμβεί. Η ΕΡΤ ήταν ένα μεγάλο φαγοπότι για τα πολιτικά κόμματα", λέει η Μαρία Παναγιώτου, συνταξιούχος 65 ετών. "Ωστόσο ο τρόπος που το έκαναν δεν είναι αποδεκτός. Πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο εντός Ευρώπης;".

Keywords
Τυχαία Θέματα