Storify: Εκλογές 2012

Όλα τα νέα των εκλογών, από τα social media σε μία σελίδα, που ανανεώνεται συνεχώς καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και η τεχνολογία έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο στα χέρια των πολιτικών.

Το storify είναι ένα νέο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να βλέπουν συγκεντρωμένα όλα τα μηνύματα ανά κατηγορίες.  Ο φάκελος εκλογές δείχνει αναλυτικά όλες τις

κινήσεις που κάνουν στις σελίδες τους οι πολιτικοί, τα σχόλια των πολιτών και των δημοσιογράφων.

«Καλές εκλογές και του χρόνου με υγεία», εύχεται κάποιος στο twitter του, την ώρα που ο υπ. Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου  εύχεται καλημέρα κι ενημερώνει όσους τον ακολουθούν που πρόκειται να δώσει συνέντευξη. Κάποιος άλλος σχολιάζει πως η «Δήμητρα Τάδε likes Αντώνης Σαμαράς/Antonis Samaras. Συγχαρητήρια, κέρδισες ένα unfriend» στο facebook ενώ κάποιος άλλος αναρωτιέται στο Twitter του «Το άνοιγμα του @samaras_antonis στην @Dora_Bakoyannis και τα σχετικά με τη πληγωμένη#parataksi φαντάζομαι πως είναι πρωταπριλιάτικο αστείο...».

Το Storify, το δημοφιλές εργαλείο σύνθεσης ιστοριών από δημοσιεύσεις σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφόρησε δωρεάν σε εφαρμογή για το iPad. Όπως και στην online έκδοσή του έτσι κι εδώ, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να «συναρμολογήσουν» μια ιστορία χρησιμοποιώντας Tweets, βίντεο από το YouTube και φωτογραφίες από το Facebook και το Instagram. Για την ακρίβεια, είναι τέτοια η φύση της υπηρεσίας που ίσως έτσι κι αλλιώς τα tablets να είναι το ιδανικό μέσο χρήσης της.

Κι αυτό γιατί το Storify χρησιμοποιείται κατά κόρον από δημοσιογράφους, πολίτες ή ακόμα και μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς όπως οι New York Times και το Al Jazeera – χρήστες, δηλαδή, που σίγουρα χρειάζονται να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία ακόμα κι όταν βρίσκονται εκτός γραφείου.

Οι ιστορίες που δημιουργούνται μέσω του Storify μπορούν να δημοσιευτούν στην ίδια την υπηρεσία ή να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Σε κάθε περίπτωση, τα περιεχόμενά τους παραμένουν ανεξάρτητα μεταξύ τους, διατηρώντας στο ακέραιο την λειτουργικότητά τους (για παράδειγμα, ένα Tweet μπορεί να γίνει retweet απευθείας μέσα από το περιβάλλον της υπηρεσίας).

Μπορείτε να κατεβάσετε το Storify για το iPad από το App Store ή να δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της εφαρμογής, για να πάρετε μια πρώτης τάξεως ιδέα για το πώς ακριβώς εμφανίζεται μια ιστορία.

Όλες οι πληροφορίες για την εφαρμογή από το www.freeweird.com 

Keywords
Τυχαία Θέματα