Αυστηρό μήνυμα της Ελλάδας στα Σκόπια

Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια να εγκαταλείψουν την παρελκυστική πολιτική και τις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και να αποδείξουν ότι έχουν πολιτική βούληση για λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έστειλε σήμερα η Αθήνα,
ενόψει και του νέου γύρου συνομιλιών υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη  με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι ότι ο νέος γύρος συνομιλιών είναι "χάσιμο χρόνου και πως δεν θα πρέπει να αναμένεται λύση στο θέμα της ονομασίας, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και της συμμετοχής του Αντώνη Σαμαρά στην προσωρινή κυβέρνηση", ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε πως "θα θέλαμε να δούμε αλλαγή στάσης από την άλλη πλευρά και προσήλωση στη διαπραγματευτική διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών".

Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη ταχείας λύσης και συνεργασίας με τη γείτονα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δελαβέκουρας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε προπαρασκευαστική σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον υπουργό Σταύρο Δήμα και με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και στελεχών του υπουργείου ενόψει των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γρ. Δελαβέκουρας η Αθήνα σκοπεύει να αποστείλει διάβημα στα Σκόπια για την ανέγερση της "αψίδας της Μακεδονίας", πριν από λίγες ημέρες, η οποία περιέχει παραστάσεις και από τη Βόρεια Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα