Αυστραλία: Μέτρα κατά των «μπούλις»

Οι μαθητές- θύματα των «νταήδων» (μπούλις) συμμαθητών τους, θα πρέπει να αποζημιώνονται από τους γονείς και το σχολείο, εκτιμά ο πρώην δικαστής του Αυστραλιανού Οικογενειακού Δικαστηρίου, Άλιστερ Νίκολσον. Λέγοντας «γονείς» εννοεί τους γονείς των «μπούλις», των δήθεν παλικαράδων, δηλαδή, που προξενούν σωματικά ή ψυχολογικά συχνά τραύματα σε άλλα παιδιά.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το σχολείο θα πρέπει επίσης να είναι υπεύθυνο για τη συμπεριφορά των παιδιών και εκτός σχολείου, επομένως να υποχρεώνεται να αποζημιώνει τα θύματα κακοποίησης.

Στο αντίθετο άκρο έφτασε διευθύντρια δημοτικού σχολείου

της Μελβούρνης που απαγορεύει στα παιδιά να αγγίζουν το ένα το άλλο, ούτε και να παίζουν σπορ και παιχνίδια που υπάρχει φόβος να αγγίξει το ένα το άλλο. Πρόκειται για τη διευθύντρια του σχολείου Mt Martha Primary School Judy Beckworth, η οποία μάλιστα τιμώρησε έναν μαθητή υποχρεώνοντάς τον να περπατήσει πέντε φορές γύρω από το σχολείο, με συνοδεία, γιατί αγκάλιασε έναν συμμαθητή του που σπάραζε από τον πόνο γιατί είχε βγάλει τον ώμο του. Η μητέρα του τραυματισμένου παιδιού, είπε ότι η τιμωρία για μια ανθρώπινη χειρονομία και εκδήλωση συμπόνιας είναι απαράδεκτη.

Ο πολιτειακός υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να επέμβει, λέγοντας ότι «τα σχολεία μπορούν να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική», ευχόμενος να «υπερτερήσει η λογική».

Δεν ήταν εντούτοις η ίδια η στάση της κυβέρνησης, όταν πληροφορίες διέρρευσαν ότι η εν λόγω διευθύντρια αποσπούσε διάφορα ποσά από τους γονείς, όπως π.χ. για χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα και χρήση του γηπέδου.

Η εντολή που πήρε από την κυβέρνηση ήταν να εξεταστεί από ψυχολόγο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα