Αυστραλία: «Θετικό κλίμα για την Ελλάδα»

Εντυπωσιασμένη επέστρεψε η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Βικτώριας, από την Ελλάδα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συνέχεια στον τομέα της ανάπτυξης των μεταξύ τους εμπορικών σχέσεων.

Αυτό τόνισαν ο πρόεδρος του Νομοθετικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Βικτώριας, Μπρους 'Ατκινσον, και ο πρόεδρος της Νομοθετικής Συνέλευσης, Κεν Σμιθ, στις επαφές που είχαν με τον Έλληνα πρέσβη στην Αυστραλία Χαράλαμπο Δαφαράνο.

Ο κ. Δαφαράνος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη

στη Βικτώρια και είχε συναντήσεις με τον πολιτειακό κυβερνήτη, τον υπαρχηγό της πολιτειακής κυβέρνησης, υπουργούς, τον δήμαρχο Μελβούρνης και παράγοντες της ομογένειας.

«Διαπίστωσα ότι όλοι τρέφουν μεγάλη εκτίμηση για την ομογένεια και υπάρχει ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την Ελλάδα» είπε ο Έλληνας πρέσβης.

Ιδιαίτερα θετικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόϊλ ο οποίος επιθυμεί να δοθεί ξέχωρη έμφαση στην επέτειο των 30 χρόνων από την αδελφοποίηση της Μελβούρνης με τη Θεσσαλονίκη.

«Αν υπάρχει διάθεση και από πλευράς δημάρχου Θεσσαλονίκης, εμείς ευχαρίστως να τον προσκαλέσουμε να μας επισκεφθεί επικεφαλής αντιπροσωπείας» είπε ο κ. Ντόϊλ.

Οι κ.κ. 'Ατκισον και Σμιθ εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι το πρόσφατο ταξίδι τους στην Ελλάδα θα αποβεί ωφέλιμο, τόσο για την αυστραλιανή όσο και για την ελληνική πλευρά και υποσχέθηκαν ότι θα στηρίξουν κάθε σχετική πρωτοβουλία.

Με τον υπουργό Παιδείας κ. Ντίξον συζητήθηκαν και θέματα ελληνομάθειας και ο Έλληνας διπλωμάτης διατύπωσε προτάσεις για την προώθηση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, τις οποίες άκουσε με ενδιαφέρον ο Αυστραλός υπουργός.

Με τον υπαρχηγό της κυβέρνησης της Βικτώριας κ. Ράϊαν συζητήθηκε, εκτός των άλλων και η συμμετοχή αλλά και η ανάδειξη του ρόλου της Λήμνου στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την εκστρατεία της Καλλίπολης.

«Πιστεύω πως οι προοπτικές ενδυνάμωσης των σχέσεων μας ακόμα περισσότερο στον εμπορικό, πολιτιστικό και πολιτικό τομέα είναι ιδιαίτερα καλές» πρόσθεσε ο κ. Δαφαράνος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε ακόμα με τον Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, επισκέφθηκε το Ελληνικό Μουσείο και είχε επαφές τόσο με αυστραλιανά όσο και με ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα