Αύξηση 50% των εκπομπών αερίων ως το 2050

Τηνεκτίμηση ότι οι εκπομπές ρύπων θα αυξηθούν κατά 50% (σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα) έως το 2050 εξέφρασε ο ΟΟΣΑ, σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα υπό τον τίτλο «Περιβαλλοντικές προοπτικές έως το 2050: Οι συνέπειες της απραξίας».

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε διπλασιασμό των θανάτων από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, οι οποίοι θα φθάσουν στα 3,6 εκατ. ανά έτος.

«Η διάβρωση του φυσικού περιβαλλοντικού κεφαλαίου μας θα αυξήσει το ρίσκο αμετάκλητων

αλλαγών, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο δύο αιώνες βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία, ενώ προσέθεσε ότι «αν δεν επιτύχουμε να αλλάξουμε τις πολιτικές και τη συμπεριφορά μας, η εικόνα είναι μάλλον ζοφερή.

Τα κόστη και οι συνέπειες της αδράνειας είναι κολοσσιαία, τόσο με οικονομικούς όσο και με ανθρώπινους όρους». Ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για το ότι το οικονομικό κόστος της μη ανάληψης περαιτέρω δράσεων για το κλίμα μπορεί να έχει αποτέλεσμα την απώλεια έως και 14% της παγκόσμιας κατά κεφαλήν κατανάλωσης, έως τα μέσα του 21ου αιώνα.

Χωρίς καινούργιες πολιτικές, η παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια θα είναι 80% υψηλότερη από ό,τι σήμερα και αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση κατά 50% των αερίων του θερμοκηπίου και σε επιδείνωση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα