Αγωνία για την 6η δόση και τις αποφάσεις

Η εκταμίευση της 6ης δόσης θα επιβεβαιωθεί εφόσον η Αθήνα προχωρήσει στην συγκρότηση κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας  με σαφήνεια, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει σήμερα στο Eurogroup τις πολιτικές εγγυήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Έχουμε ανάγκη πριν απ' όλα σαφήνειας, όσον αφορά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε»,
σήμερα, κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την καταβολή αυτού του ποσού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ¨Ολι Ρεν, Αμαντέους Αλταφάζ.
Εξάλλου, η Επιτροπή ζήτησε σήμερα να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ενίσχυση της δύναμης πυρός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στις αγορές.

«Τα γεγονότα, οι εξελίξεις στις αγορές του χρέους, αποδεικνύουν την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ενίσχυση της δυνατότητας παρέμβασης του ΕΤΧΣ» ακολουθώντας αυτά που συμφωνήθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις 27 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Αλταφάζ.
Keywords
Τυχαία Θέματα