Αγροτική Τράπεζα: Ζημιές 1,030 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο

Ζημιές 1,030 δισ. ευρώ κατέγραψε ο όμιλος Αγροτικής Τράπεζας στο εννεάμηνο του 2010 συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων απομείωσης των κρατικών ομολόγων ύψους 843,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα της ΑΤΕBank επηρεάστηκαν σημαντικά από το σχηματισμό προβλέψεων ύψους 843,9 εκατ. ευρώ για ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στο πλαίσιο του αρχικού προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) καθώς και υψηλών προβλέψεων για απομείωση δανείων και άλλων στοιχείων ενεργητικού λόγω του επιδεινούμενου

οικονομικού περιβάλλοντος.

Τα λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων της τράπεζας, ενισχύθηκαν κατά 7% το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, καθώς επηρεάστηκαν θετικά από την αύξηση των εσόδων από τόκους δανείων, τα έσοδα των θυγατρικών και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Αρνητική επίδραση στα λειτουργικά αποτελέσματα είχε το αυξημένο κόστος άντλησης κεφαλαίων και τα αρνητικά αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων.

Παράλληλα, η Αγροτική εμφάνισε μείωση λειτουργικών εξόδων κατά 10,4% σε ετήσια βάση, ενώ ο δείκτης κάλυψης επισφαλών απαιτήσεων από προβλέψεις διαμορφώθηκε στο 64,2%.

Κατά το εξεταζόμενο διάστημα, η τράπεζα διατήρησε το πλεονεκτικό μείγμα καταθέσεων σε συνδυασμό με χαμηλό δείκτη δανείων προς καταθέσεις, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 104,1%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου του 2011, ο διοικητής της ΑΤΕBank κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"H ATEbank στο εννεάμηνο του 2011 εστίασε στην υλοποίηση του λειτουργικού της μετασχηματισμού, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ομίλου, διασφαλίζοντας παράλληλα την οργανική προ προβλέψεων κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού της.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 15ης Νοεμβρίου ενέκρινε την άμεση κεφαλαιακή της ενίσχυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ώστε να ενισχυθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας μετά την εγγραφή πρόβλεψης ύψους €843,9 εκ. για την απομείωση της αξίας των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο του αρχικού PSI.

H ATEbank παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου με το νέο πρόγραμμα ανταλλαγής ομόλογων με στόχο την προσαρμογή της στις νέες συνθήκες".

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση με τα αποτελέσματα της Αγροτικής Τράπεζας στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"

Keywords
Τυχαία Θέματα