Αισιοδοξία Στουρνάρα

«Καταφέραμε να "στρίψουμε τη γωνία"» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τη Κυριακή στη βρετανική Guardian, μετά από το μήνυμα των διεθνών δανειστών ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την κάλυψη αποπληρωμής του χρέους.

Μετά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης

στην Κύπρο, ο Στουρνάρας φάνηκε πιο αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδας, αν και παραμένει σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να καλύψει τους επαχθείς όρους που θα ξεκλειδώσουν τα δάνεια διάσωσης.

Ερωτηθείς εάν οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας έχουν βελτιωθεί δήλωσε ότι υπάρχει μια καλύτερη χημεία στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες «Αυτό αισθάνομαι εγώ, αλλά πρέπει να ερωτηθούν και οι Γερμανοί».

Την Κυριακή η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Maria Fekter, σε συνέντευξή της στην Oesterreich, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να επιτύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος, αν και έκανε σαφές ότι η παράταση πληρωμής δεν θα σήμαινε περισσότερα χρήματα στο πακέτο διάσωσης που έχει ήδη συμφωνηθεί με την Αθήνα.

Πηγή: Guardian.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα