«Αλαλούμ» στις Εφορείες

Ατέλειωτη ταλαιπωρία των φορολογούμενων, έλλειψη συντονισμού και αδυναμίες του μηχανισμού, αναδεικνύονται για άλλη μια φορά με αφορμή την εκπνοή της προθεσμίας για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αυριανή έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης στη ρύθμιση έως το τέλος Μαρτίου, καθώς η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε μόλις την Παρασκευή και οι οφειλέτες, που σχηματίζουν ουρές στις εφορίες, έχουν λιγότερο από μία ώρα για να ενταχθούν στη ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών σε 24 δόσεις, αφού το μεσημέρι αρχίζει

τρίωρη στάση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανέτοιμες είναι οι εφορίες και για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων, που υπό κανονικές συνθήκες θα ξεκινούσε από αύριο, 1η Μαρτίου. Τα έντυπα των δηλώσεων δεν είναι έτοιμα, οι εγκύκλιοι δεν έχουν εκδοθεί και η ηλεκτρονική πύλη Taxisnet δεν λειτουργεί. Έτσι, εξετάζεται η παράταση των προθεσμιών υποβολής έως και τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό εκφράζει η Ομοσπονδία εφοριακών, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, για την άφιξη 165 Γερμανών εφοριακών με στόχο να συνδράμουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Όπως τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη η γγ της Ομοσπονδίας Ρεβέκκα Μπασματζίδου, η συνεργασία μπορεί να είναι καλή αλλά δεν υπάρχουν τα εργαλεία για να είναι και αποτελεσματική.

Keywords
Τυχαία Θέματα