Αλλαγή φρουράς σε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

Αλλαγή φρουράς σήμερα στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς. Στην αεροπορική βάση της Δεκελείας πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο στον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στην ομιλία του, ο απελθών αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, απευθυνόμενος προς τα στελέχη

των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, προσπάθησε για την περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και "η αξιολόγηση της προσπάθειας αυτής εναπόκειται σε εσάς". Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσει η μετεξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να προσαρμοστούν στα σημερινά σύνθετα δεδομένα ασφάλειας

Όσον αφορά στη νέα δομή δυνάμεων, επισήμανε ότι οι περικοπές δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός, ούτε να οχυρώνονται πίσω από σκοπιμότητες, αλλά θα πρέπει να γίνουν με ρεαλισμό και στόχο την περαιτέρω αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας του στρατεύματος. Ο πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος ευχαρίστησε τους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, που αποστρατεύθηκαν, για τη μεταξύ τους συνεργασία.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνεχεία ο πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος έλαβε σειρά αναμνηστικών δώρων από το σύνολο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και από τον υπουργό Εθνική Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος ευχαρίστησε τον απελθόντα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τη συνεργασία του.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιώπουλος, ξένες αντιπροσωπείες και άλλοι επίσημοι.

Το ίδιο κλίμα κυριάρχησε και στην τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΣ από τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο στον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά.

Στην ομιλία του, ο απελθών αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος κάλεσε τους Διοικητές των Σχηματισμών να επιδείξουν ιδιαίτερο ζήλο στην επίλυση των προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ευχαρίστησε το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό του ΓΕΣ, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, που είχε συγκροτηθεί το Μάρτιο του 2011 και "αποστρατεύθηκε σχεδόν στο σύνολο του", τους απελθόντες Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και ΓΕΑ για τη συνεργασία που είχαν, όπως και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιώπουλο για την έμπρακτη συμπαράσταση του στην υλοποίηση έργων στη Θράκη. Επίσης, τάχθηκε εναντίον του ενδεχόμενου μετατροπής των Ενώσεων Αποστράτων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, στην ομιλία του, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού, στην αξιοπρέπεια του προσωπικού καθώς και στην περαιτέρω αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του στρατού, που ματαιώνει τις επεκτατικές βλέψεις των επιβουλέων, όπως είπε.

Ακολούθως, ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος δέχθηκε σειρά αναμνηστικών δώρων από το σύνολο της ηγεσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα