Αλλάζει ο καιρός

Συνθήκες που θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης στα κεντρικά και νότια της χώρας, ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ στα πελάγη και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, είναι τα κύρια χαρακτηριστικού του αυριανού καιρού.

Αναλυτικά η πρόγνωση σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Μακεδονία οπού θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 και από

το βράδυ 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: ανατολικοί 5 με 7, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 9 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια . Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 και από το απόγευμα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά του νομού βαθμιαία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα