Άλπεις: Θεωρίες συνωμοσίας για το μακελειό

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, η δολοφονία των τριών μελών της οικογένειας από τη Βρετανία που έκανε τις διακοπές της στις γαλλικές Άλπεις φέρει όλα τα στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος.

Ο τρόπος δολοφονίας του Ιρακινής καταγωγής 50χρονου Σαάντ αλ-Χίλι, της συζύγου του Ικμπάλ, μίας 77χρονη γυναίκας, καθώς και ενός περαστικού (όλοι τους πυροβολήθηκαν στο κεφάλι) σε μία απομονωμένη βουνοπλαγιά κοντά στη λίμνη Ανεσί, υποδεικνύει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αποτέλεσμα ενέδρας.

Ειδικοί ερευνητές θεωρούν ότι πρόκειται για αρκετά πιθανό σενάριο, το οποίο όμως
είναι μονάχα ένα από τα πολλαπλά σενάρια τα οποία εξετάζονται λεπτομερώς.

Ο τρόπος με τον οποίο συνέβη το έγκλημα δηλώνει περίεργο modus operandi, πράγμα που ενισχύεται από την έλλειψη πρόδηλου κινήτρου. Πρόκειται για πραγματικό μυστήριο που έχει φέρει «πονοκέφαλο» στις αρχές.

Αυτά που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι: πρώτον, ότι κάθε θύμα ξεχωριστά δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες, μία εκ των οποίων είχε ως στόχο το κεφάλι και δεύτερον, ότι ο δράστης πυροβόλησε βρισκόμενος έξω από το αυτοκίνητο, ενώ οι νεκροί – εξαιρουμένου του περαστικού – βρίσκονταν εντός του αυτοκινήτου.

Οτιδήποτε άλλο σχετικά με την υπόθεση παραμένει στο σκοτάδι: η σειρά με την οποία πυροβολήθηκαν τα θύματα, όπως επίσης το αν υπήρχαν περισσότεροι του ενός εκτελεστές.

Συγκεκριμένα, τέσσερις είναι οι κυρίαρχες υποθέσεις βάσει των οποίων κινούνται οι αρχές: κλοπή, οικογενειακή έριδα, ρατσιστική επίθεση ή – και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον – υπόθεση εθνικής ασφάλειας.

Όσον αφορά το σενάριο της κλοπής, νωρίτερα μέσα στο 2012, το Foreign Office εξέδωσε προειδοποιητική ανακοίνωση προς τους τουρίστες, όπου γινόταν λόγος για μία σειρά από «περιστατικά» τα οποία είχαν λάβει χώρα στο συγκεκριμένο τμήμα της Γαλλίας και είχαν να κάνουν με τη δράση συμμοριών που έβαζαν στόχο αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.

Ως προς τη θεωρία περί υπόθεσης εθνικής ασφάλειας, το συγκεκριμένο σενάριο οφείλεται εν μέρει σε αναφορά της Daily Mail όπου υποστηριζόταν ότι ο ιρακινής καταγωγής οδηγός του αυτοκινήτου βρισκόταν υπό επιτήρηση ήδη από το 2003, κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Ιράκ.

Γείτονας του Ιρακινού είχε δηλώσει στην εφημερίδα πως, κατά τη διάρκεια του πολέμου, ειδική υπηρεσία χρησιμοποιούσε τους χώρους μπροστά από την οικία του για να παρακολουθεί τις κινήσεις στην οικία του Ιρακινού.

Όσο για το σενάριο της οικογενειακής έριδας, το οποίο απασχόλησε τις αρχές, ειδικοί ισχυρίζονται πως, δεδομένου του τρόπου που έλαβαν χώρα οι φόνοι, του αριθμού των θυμάτων και του τόπου, μοιάζει σχεδόν απίθανο.

Τέλος, η θεωρία περί εγκλήματος απόρροιας ρατσιστικής επίθεσης μίσους από φανατικό φυλετιστή ή ψυχοπαθή δολοφόνο, φαντάζει ως η πιο τρομακτική στα μάτια των γαλλικών αρχών, καθώς κάτι τέτοιο θα συνέδεε το τραγικό συμβάν με την παθογένεια της γαλλικής κοινωνίας, γυρίζοντάς την πολλά χρόνια πίσω.
Πηγή: iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα