Ανακοινώνεται το PSI

Ημέρα ορόσημο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ανακοινώνονται στις 08.00 τα αποτελέσματα για το PSI, με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών σχεδόν στο σύνολο του χρέους που αναδιαρθρώθηκε και πηγές από τράπεζες και υπουργείο Οικονομικών να κάνουν λόγο για ποσοστό ακόμη και 95%. Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν η χώρα απαλλάσσεται από χρέος 107 δισ.
ευρώ και ανοίγει ο δρόμος για τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ. Στη μία μετά το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Στις 15.00 θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που θα αποφασίσει αν θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης και στις 17.30 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.  

«Φαίνεται ότι περνάει η συμφωνία και τα νούμερα θα είναι ελπιδοφόρα» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Για ιδιαίτερα σημαντική ημέρα μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ άσκησε δριμεία κριτική από κοινού με τους κκ Βενιζέλο και Κουτρουμάνη  στα  ασφαλιστικά ταμεία που αρνήθηκαν να μετάσχουν στη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων. Στελέχη του υπ. Εργασίας επισήμαναν την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει υποχρεωτικά στο κούρεμα ομολόγων του δημοσίου τα 6 ταμεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα