Αναλυτής της Moody΄s: Αναπόφευκτη η ελληνική χρεοκοπία

Οι ομολογιούχοι της Ελλάδας θα πρέπει πιθανότατα να υποστούν απώλειες 60% επί της αξίας των ομολόγων που διακρατούν καθώς "δεν υπάρχει τρόπος" η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, εκτιμά ο Steven Cochrane, επικεφαλής οικονομικών ερευνών της Moody’s Analytics.

"Η υπόθεσή μας, την οποία έχουμε ενσωματώσει στις προβλέψεις μας για την πορεία την ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι

πως ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα υποστούν haircut 60%", δήλωσε ο Cochrane από τη Λεμεσό της Κύπρου, σύμφωνα με το Bloomberg.

BofA-M.Lynch: Ελληνική χρεοκοπία "βλέπουν" οι fund managers

Περισσότεροι από εννέα στους δέκα διαχειριστές fund που συμμετείχαν σε έρευνα της Bank of America Merrill Lynch εκτιμούν πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία. Υπέρ της πρόβλεψης για ελληνική χρεοκοπία τάχθηκε το 92% των 199 ερωτηθέντων. Μάλιστα οι επτά στους δέκα προβλέπουν ότι η χρεοκοπία θα έρθει έως τον Απρίλιο του 2012.

Παρ΄ ολ΄ αυτά εμφανίστηκαν λιγότερο απαισιόδοξοι από ό,τι ένα μήνα πριν για τον κίνδυνο των χρεών των κρατών και της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Η δημοσιονομική κατάσταση των ευρωπαϊκών χωρών παραμένει η μεγαλύτερη απειλή στα μάτια των επενδυτών, ωστόσο η ανησυχία έχει υποχωρήσει από το Σεπτέμβριο που είχε κορυφωθεί. Το ποσοστό των fund managers που θεωρούν τα κρατικά χρέη τον μεγαλύτερο "πονοκέφαλο" υποχώρησε στο 61% έναντι 68% το Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα