Αναστολή για τις Σκουριές

Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της επένδυσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική έδωσε ο εκπρόσωπός της, Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, με αφορμή ανακοίνωση της εταιρίας για αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, αναφέρεται ότι «λόγω της πρόσφατης σημαντικής πτώσης της τιμής του χρυσού, η εταιρεία έχει αναθεωρήσει και συνεχίζει να

αναθεωρεί το σχέδιο λειτουργίας της ώστε να διασφαλίσει ότι παραμένει μια χαμηλού κόστους, προσοδοφόρα και αναπτυσσόμενη εταιρεία χρυσού».


Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι η έναρξη της παραγωγής για τις περιοχές των Σκουριών, αλλά και του Περάματος τοποθετούνται χρονικά στο 2016 ενώ το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την έναρξη το 2015.


Ανακοίνωση εξέδωσε και το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.


«Για τους κατοίκους της Χαλκιδικής αυτή η αναθεώρηση και καθυστέρηση του "επενδυτικού" εξορυκτικού σχεδίου, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση εφησυχασμό. Πρόκειται για μια σοβαρότατη εξέλιξη με πολυσήμαντες αναγνώσεις που δεν οφείλεται μόνο στην τιμή του χρυσού» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται πως ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα