Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών τον αναλυτικό Οδηγό για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε1 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013. Παράλληλα, τους όρους και τις διαδικασίες χορήγησης του ηλεκτρονικού παραβόλου, περιγράφει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία υποβολής

των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου.

«Παράθυρο» για παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που εκπνέει στις 30 Ιουνίου, άνοιξε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας, πάντως, πως αν δοθεί θα είναι μία και οριστική, την ώρα που πολλοί συνταξιούχοι έχουν «χαθεί» στο διαδίκτυο προσπαθώντας να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, ενώ χιλιάδες φορολογούμενοι αναμένουν ακόμη τις βεβαιώσεις αποδοχών τους και άλλοι έχουν κενά στη συμπλήρωση των πολλών δικαιολογητικών που απαιτούνται από φέτος.

Εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει διευκρινιστικές εγκυκλίους για δύο από τα εκκρεμή ζητήματα, και συγκεκριμένα για τον τύπο της βεβαίωσης αποδοχών που θα χορηγούν σε μισθωτούς και συνταξιούχος ταμεία και φορείς του Δημοσίου, αλλά και για το πώς θα δηλώνονται οι τόκοι καταθέσεων στο Ε1, ειδικά όταν ο τραπεζικός λογαριασμός έχει περισσότερο από έναν δικαιούχους.

Ήδη, κείμενο οδηγιών και απαντήσεων στα συνηθέστερα ερωτήματα των φορολογούμενων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα