Ανοίγει και πάλι το Μπολσόι

Το καμάρι της τσαρικής Ρωσίας, το θέατρο Μπολσόι, σηκώνει και πάλι αυλαία μετά από 6 χρόνια και διαρκείς αναβολές έναρξης.

Το θέατρο είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο με μεγαλύτερα καθίσματα και αισθητή βελτίωση τόσο της σκηνής, όσο και της ακουστικής του χώρου, και έτοιμο να υποδεχτεί μια νέα σειρά

παραστάσεων μπαλέτου και όπερας.

Τα εγκαίνια του νέου θεάτρου Μπολσόι

Το θέατρο αρχικά θα άνοιγε τις πύλες του το 2008, ωστόσο μια σειρά από απρόβλεπτες καταστάσεις καθυστέρησε τα εγκαίνια. Παράλληλα, είχε διαταχθεί έρευνα για το υπερβολικό κόστος της ανακαίνισης, χωρίς, εν τέλει, να αποδοθούν κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό, το κόστος ανήλθε περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου φθάνει τα 70 ευρώ.

Οι διοργανωτές κρατούν εφτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο της πρώτης παράστασης, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους. Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι το ισχυρό δίδυμο της Ρωσίας, Πούτιν-Μεντβέντεφ, θα βρίσκεται εκεί, αλλά και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Από τα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής εικάζεται ότι θα παρευρεθεί ο Πλάθιντο Ντομίνγκο κ.α.

Τα εγκαίνια θα μεταδοθούν ζωντανά σε διάφορους κινηματογράφους παγκοσμίως, στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας και ζωντανά μέσω YouTube.

Keywords
Τυχαία Θέματα