Regling: Συνέχιση αγοράς ομολόγων από Κίνα

Τη συνέχιση της αγοράς ομολόγων του EFSF από την Κίνα αναμένει ο επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης, Klaus Regling, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο Regling σημείωσε πως δεν περιμένει να καταλήξει σε οριστική συμφωνία με τους Κινέζους ηγέτες αναφορικά με την εξασφάλιση περαιτέρω πόρων για το EFSF.

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής ο Regling, δήλωσε ότι η συμφωνία διάσωσης με την Ελλάδα
αποτελεί ειδική περίπτωση και πως ο ίδιος δεν έβλεπε καμία ανάγκη επανάληψης της για τα άλλα κράτη.

«Όλοι γνωρίζουμε η Κίνα έχει ιδιαίτερη ανάγκη να επενδύσει τα πλεονάσματα», είπε  ο επικεφαλής του ταμείου αναφερόμενος στην συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας ύψους 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως το EFSF σχεδιάζει νέα επενδυτικά εργαλεία και πως δοκιμάζει μοντέλα για την ενίσχυσή του.

«Το EFSF μπορεί να προσφέρει ένα καλό προϊόν που είναι εμπορικά ενδιαφέρον», σημείωσε ο Regling τονίζοντας ότι η Κίνα θα πρέπει να είναι σίγουροι για την ισχύ της αξιολόγησης "AAA" του ταμείου.

Όταν ρωτήθηκε αν η Κίνα ζητούσε για ειδικές παραχωρήσεις σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή της, ο Regling, δήλωσε το Πεκίνο δεν το είχαν πράξει.

«Όταν αγοράζουν τα ομόλογα μας, αγοράζουν τα ίδια ομόλογα που αγοράζει ο καθένας», είπε. Σημειώνεται ότι ο Regling κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα πρόκειται να συναντηθεί αξιωματούχους από την κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα