Ανοικτά τα μέτωπα με την τρόικα

Σε καθημερινή βάση θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μετά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για δύσκολη διαπραγμάτευση δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Δεν θα κλείσει τίποτα αν δεν κλείσουν όλα». Στα ανοικτά θέματα, προκειμένου η τρόικα

να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των δόσεων, περιλαμβάνονται η τρύπα στα έσοδα ύψους 2,5 δισ. και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Για το χαράτσι στα ακίνητα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έθεσε το νέο τρόπο φορολόγησης για εφέτος, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών ετέθησαν ερωτήματα αναφορικά με τη δημοσιονομική απόδοση του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα στο Δημόσιο, διαφωνεί με τις πολλές δόσεις για την εξόφληση χρεών, ενώ ενστάσεις υπάρχουν και για τη συγχώνευση Εθνικής- Eurobank. Συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών Εθνικής, Πειραιώς και Alpha Bank θα έχουν σήμερα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία βρίσκεται στην τελική της φάση.

Όπως τόνισε στον Αθήνα 984 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου ο καθηγητής χρηματοοικονομικής και τραπεζικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Μανώλης Τσιριτάκης, η Ευρώπη ίσως να μην θέλει μεγάλα τραπεζικά σχήματα φοβούμενη ότι θα είναι δύσκολη η διάσωσή τους

Keywords
Τυχαία Θέματα