«Τίτλοι τέλους» για την ΕΡΤ

Σταμάτησε να εκπέμπει η ΕΡΤ, τόσο το αναλογικό, όσο και το ψηφιακό σήμα της, καθώς έκλεισαν οι πομποί της δημόσιας τηλεόρασης. Νωρίτερα σταμάτησε να εκπέμπει η ΕΤ3. Κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, λόγω του κόσμου που εξακολουθεί να συρρέει στο ραδιομέγαρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αιφνίδιο λουκέτο, ενώ οι εργαζόμενοι αντιδρούν με κατάληψη του ραδιομεγάρου. Εν τω μεταξύ ΓΣΕΕ,

ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ βρίσκονται εν αμαμονή των αποφάσεων των δημοσιογραφικών ενώσεων, για πραγματοποίηση απεργίας. Την Τετάρτη συνεδριάζουν εκτάκτως στις 12.00 ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη θέση της ΕΡΤ, θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος δημόσιος αλλά όχι κρατικός ούτε κομματικά ελεγχόμενος οργανισμός ραδιοτηλεόρασης με πολύ λιγότερο προσωπικό που θα προσληφθεί με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.

Μέχρι να λειτουργήσει ο νέος οργανισμός οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου-που πληρώνουν εως σήμερα και μετά τη λειτουργία του νέου οργανισμού θα πληρώνουν πολύ λιγότερα.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δεκτός απο τον ΠτΔ θα γίνει την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να του ζητήσει να μην υπογράψει την επίμαχη πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφορικά με την ΕΡΤ και να μην συνδέσει το όνομά του σε μια πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση από την στιγμή που οι 2 από τους 3 πολίτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δηλώνει

«Κάποτε ήταν τα βασιλικά διατάγματα, σήμερα είναι οι πράξεις νομοθετικού. Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά κατά του συνόλου του λαού που δικαιούται αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξης Τσίπρας, που βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή.

"Όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία". Αυτό τόνισε, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε αποψινή σύσκεψη στελεχών του Κινήματος και σημείωσε ότι "θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, αύριο στις 2.00 το μεσημέρι στην Ιπποκράτους.

“Είναι αδιανόητο με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση να περάσει η πραξικοπηματική και απαράδεκτη απόφαση για την ΕΡΤ. Ο κ. Σαμαράς δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο αρχηγός δεξιάς παλαιάς κοπής αν δεν μπορεί και δεν αντέχει να είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας ας καταθέσει την εντολή στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα”, τονίζει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

«Η τρικομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα, θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται σε επίπεδο αρχηγών» δήλωσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.

"Η μονοκομματική νομοθετική πράξη που προωθεί η θεωρητικώς ισχυρή κυβέρνηση κλονίζει την κυβερνητική ομαλότητα", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.
"Για ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

"Γεμάτο ανακρίβειες και προσβολές το «διάγγελμα» Κεδίκογλου" δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

"Η ανακοίνωση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζει λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο", τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρώην κυβερνητικόςεκπρόσωπος και Υπουργός ΕπικρατείαςΗλίας Μόσιαλος, μιλώνταςστον Αθήνα 984, κατηγόρησε την κυβέρνησηγια βεβιασμένες κινήσεις, καθώς όπωςείπε δεν παρουσίασεσχέδιο εξορθολογισμού ενώ έκανε λόγογια πιέσεις απ' έξω.

Συγκεντώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και εκπρόσωποι κομμάτων, παραγωγικών φορέων της πόλης και δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο, μπροστά από την κεντρική είσοδο των γραφείων. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ενώ διακριτική είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στο Δασύλλιο της Πάτρας, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Επίσης, στις εγκαταστάσεις έχουν μεταβεί πολιτικά πρόσωπα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω του ραδιοφωνικού προγράμματος που μεταδίδεται, την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ πυροδότησε αντιδράσεις και στο Ηράκλειο, τόσο από τους εργαζόμενους στην τοπική ΕΡΑ και στην ΕΡΤ, αλλά και από φορείς της πόλης.

Ο ραδιοσταθμός της ΕΡΑ στην οδό Μάχης Κρήτης βρίσκεται υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους, ενώ έξω από το κτίριο έχουν συγκεντρωθεί φορείς και σωματεία που διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα