Αντιπαράθεση για δηλώσεις Πάγκαλου

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έχει προκληθεί από τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στην εφημερίδα «Hurriyet» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Η τουρκική εφημερίδα, με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», ανέφερε χθες ότι ο επισκεπτόμενος
την Κωνσταντινούπολη κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρή οικονομική κρίση. Ο κ Πάγκαλος υπογράμμισε επίσης ότι τους πάντες εκπλήσσει η εντυπωσιακή αλλαγή στην Τουρκία, ότι οι Τούρκοι είναι πετυχημένοι και έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση και ότι η Τουρκία είναι μια ισχυρή, οικονομικά και πολιτικά, χώρα.Αν και η κυβέρνηση δεν σχολίασε επισήμως τις φερόμενες ως δηλώσεις Πάγκαλου, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν μίλησε με κανέναν δημοσιογράφο και με κανένα μέσο ενημέρωσης.

Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ. Γ.Μιχελάκη: «Ο κύριος 'μαζί τα φάγαμε' ξαναχτύπησε. Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους 'κοπρίτες' και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων 'αντιπαραγωγικούς', πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες.Σχόλιο για το θέμα έκανε και ο ΛΑΟΣ. «Η κυνική ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης , έχει μία αλήθεια. Όταν εμείς είχαμε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Τουρκία αναδείκνυε έναν Ερντογάν. Δεν φταίει ποτέ ο λαός. Ακολουθεί ηγεσίες. Με καλές ηγεσίες κάνει θαύματα, ενώ με σαθρές καταρρακώνεται» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα