Αντιπαράθεση για τις απολύσεις

«Δεν περιλαμβάνονται στις απολύσεις που θα γίνουν στο δημόσιο εργαζόμενοι στους ΟΤΑ», δηλώνει κατηγορηματικά μέσω του Αθήνα 9.84 ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ανοίγοντας ουσιαστικά αντιπαράθεση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δείχνει ως δεξαμενή για τις 6.500 απολύσεις που υπολείπονται ως το τέλος του έτους τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επιχειρήσεις δήμων, μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων.

Μιλώντας στον Αθήνα

984 και στην εκπομπή του Νεκτάριου Νώτη «Η Τρόικα του 984», ο κ. Ντινόπουλος δήλωσε:

-Για Πάγκαλο

«Δεν θέλω να πω πολλά για τον κύριο Πάγκαλο. Δεν ξέρω όμως αν έχουμε χρόνο να σας κάνω μία μικρή ιστορική αναφορά. Χωρίς βεβαίως να θέλω να κάνω συγκρίσεις οικογενειακές, αλλά ξέρετε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο παππούς του σημερινού Πάγκαλου, όταν κήρυξε την δικτατορία, αμέσως μετά, το Νοέμβριο του 1926, αμέσως μετά την δικτατορία του Πάγκαλου έγιναν στην Ελλάδα οι πρώτες εκλογές, οι οποίες έγιναν με ψηφοδέλτια και όχι με σφαιρίδιο, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή. Μετά σχηματίστηκε μία οικουμενική κυβέρνηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Βενιζελικές και αντιβενιζελικές, η οποία πράγματι παρήγαγε έργο. Και στη συνέχεια ήρθε η χρυσή τετραετία του Ελευθερίου Βενιζέλου. Θέλω να σας πω κάνοντας αυτή την ιστορική αναφορά, ότι εμείς οι νέοι πολιτικοί σε όποιο πολιτικό φάσμα και αν ανήκουμε, βεβαίως του συνταγματικού τόξου, έχουμε μία τελείως διαφορετική νοοτροπία από παλαιούς πολιτικούς τύπου Πάγκαλου, οι οποίοι έφεραν τη χώρα εκεί που την έφεραν. Πολιτικούς, οι οποίοι εκτός του ότι ήταν ανεπάγγελτοι, όχι όλοι βεβαίως, αλλά ο κύριος Πάγκαλος ήταν ανεπάγγελτος, ήταν και αναποτελεσματικοί και ορισμένοι εξ αυτών και διαπλεκόμενοι. Εμείς λοιπόν οι νέοι πολιτικοί, όπου και αν ανήκουμε, αφήνουμε πίσω μας αυτό το φαύλο παρελθόν.»

-Για απολύσεις

(....) «Αυτές οι 6500 απολύσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσα στο 2014, η δεξαμενή αυτών των απολύσεων έχει βρεθεί. Συμπίπτει να μην υπάρχει σε αυτές τις απολύσεις, εργαζόμενοι είτε στο Υπουργείο Εσωτερικών, είτε στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εσωτερικών, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Περιλαμβάνονται σε αυτές τις 6500 και όσοι δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες έχουν μπει σε διαθεσιμότητα και δεν βρέθηκε μία θέση γι' αυτούς. Αυτό λοιπόν το υπεσχημένο απέναντι στην Τρόικα δεν περιλαμβάνει εργαζόμενους στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτό όχι επειδή ο Ντινόπουλος είναι καλός και ο Μητσοτάκης κακός, αλλά επειδή έτσι προέκυψε και οι αντιπολίτευση θα επιθυμούσε σε πιθανές απολύσεις για εύλογους δικούς της σκοπούς. Δεν θα τους κάνουμε όμως τη χάρη. Υπάρχουν άλλοι δύο χιλιάδες εργαζόμενοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ήδη μετά την τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, χθες εξεδόθη το σχετικό ΦΕΚ, οπότε σήμερα θα κυκλοφορήσει και η εγκύκλιος προς τους δήμους, ενημερώνοντας ότι θα έχουν τη δυνατότητα σε όλη τη χώρα, όσοι εργαζόμενοι είναι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και θέλουν για δικούς τους λόγους να πάνε από τον ένα δήμο στον άλλο , θα μπορέσουν να το πράξουν αυτό.»

Νωρίτερα, ο κος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε αιχμές για συναδέλφους του, λέγοντας πως για τις απολύσεις και την αξιολόγηση στο δημόσιο χρειάζεται τη συνεργασία όλων των υπουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα