Αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου - Τσίπρα

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την οικονομική συμφωνία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, επικαλούμενος και τη χθεσινή επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου
που τον χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα», κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έχασε την ψυχραιμία του, ότι αρκείται σε «κενά συνθήματα», δεν τον νοιάζουν οι επενδύσεις και η σωτηρία της χώρας, και «ενδιαφέρεται μόνο για να παίξει ένα ευχάριστο πεντάλεπτο στα δελτία ειδήσεων».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ξεγύμνωμα της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπακωσταντίνου αποτυχημένο υπουργό που κόστισε ακριβά στον ελληνικό λαό, με σκληρά μέτρα, ανεργία και τρομακτικές μειώσεις εισοδημάτων, ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία με το Κατάρ για τα μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική, ως «νέο Βατοπέδι της κυβέρνησης Παπανδρέου».

«Είναι προφανές ότι η χθεσινή αποστροφή του υπουργού Οικονομικών σας ενόχλησε και χάσατε την ψυχραιμία σας. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργεί ένα επεισόδιο την ημέρα εντός και εκτός Βουλής. Αυτός είναι ο ρόλος του. Τα μέτρα για την ανάπτυξη είναι ψιλά γράμματα για εσάς. Στη πράξη σας ενδιαφέρει η χώρα να πηγαίνει από μιζέρια σε μιζέρια. Τίποτε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωσταντίνου.

«Εγώ μπορεί να είμαι τζάμπα μάγκας αλλά δεν κοστίζω στην ελληνική κοινωνία. Κάθε φορά που διαπραγματεύεστε εσείς, κοστίζουν δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό, διότι κλείνετε τα μάτια. Χθες χειροκροτούσατε όλοι σας που κατέθεσε ο "κανονικός μάγκας" την επιστολή που έστειλε στην κ. Λαγκάρντ, με την οποία είχε δεσμευτεί για όσα εσείς ψηφίζατε. Χειροκροτούσατε το ξεγύμνωμα της υποτέλειας της κυβέρνησης σας», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εδώ που έφτασαν τα πράγματα ή θα πάνε τα παιδιά μας μετανάστες στο εξωτερικό ή αυτοί οι άνθρωποι που διαφεντεύουν τη χώρα πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν. Εγώ προτιμώ να πάνε αυτοί στο εξωτερικό».

«Να μην κουνάτε το δάχτυλο σε όλους όσους προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Κανένας δεν σας έκανε τιμητή των πάντων. Η πολιτική κριτική πρέπει να γίνεται σε νηφάλιους τόνους. Όχι για να αποκτήσουμε πλάνο στα δελτία ειδήσεων. Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει τη δουλειά της, κρίνεται και αξίζει νηφάλια αντιπολίτευση που δεν εξαντλείται σε κενά συνθήματα. Εσείς έχετε δικαίωμα να λέτε ότι θέλετε, αλλά δεν θα εμποδίσετε την κυβέρνηση να πάρει δύσκολες και με πολιτικό κόστος αποφάσεις που θεωρεί αναγκαίες για να πάει η χώρα μπροστά και να έχουν τα παιδιά μας μέλλον εδώ και όχι να αναγκαστούν να μεταναστεύσουν», απάντησε ο κ. Παπακωσταντίνου.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να σας συγχωρέσει ότι υποχωρήσατε και κάνατε πίσω μπροστά σε ανυπόφορες πιέσεις δεν θα σας συγχωρέσει όμως που όχι μόνο αφήσατε την εγχώρια διαπλοκή να κάτσει στο σβέρκο
Keywords
Τυχαία Θέματα