Απαγωγή μελών διεθνούς οργάνωσης αρωγής

Έξι μέλη διεθνούς υπηρεσίας αρωγής, τέσσερις ξένοι και οι δύο οδηγοί τους από την Υεμένη, απήχθησαν σήμερα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαναά από ένοπλα μέλη μιας φυλής, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας SABA.

"Μια ένοπλη ομάδα στο Ουάντι Άχτζαρ", σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από τη Σαναά στην επαρχία Μάχουιτ, "απήγαγε έξι εργαζόμενους" σε μια διεθνή υπηρεσία αρωγής, μεταξύ των οποίων ένας Κολομβιανός, ένας Γερμανός, μία Παλαιστίνια και μία Ιρακινή, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Επιβεβαιώνοντας την είδηση για την απαγωγή, ένας εργαζόμενος στον ΟΗΕ

στη Σαναά δήλωσε ότι οι απαχθέντες εργάζονται για το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Τα μέλη της υπηρεσίας αυτής αρωγής απήχθησαν στο Σμπαμ, το οποίο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Υεμένης, καθώς επέστρεφαν στη Σαναά έπειτα από επίσκεψή τους σε "καταυλισμό εκτοπισμένων στην τοποθεσία Χαρντ, στην επαρχία Χάτζα", στη βόρεια Υεμένη, προσέθεσε το SABA, επικαλούμενο τον Άλι αλ Ζάικαμ, τοπικό αξιωματούχο στην επαρχία Μάχουιτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει τη ζώνη στην οποία κρατούνται οι όμηροι, με τους οποίους υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και είναι καλά".

Οι απαγωγείς τους ζητούν την απελευθέρωση ενός άνδρα που κρατείται στην κεντρική φυλακή στη Σαναά. Αυτήν τη στιγμή διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τα μέλη της φυλής για την απελευθέρωσή τους, κατέληξε το SABA.

Keywords
Τυχαία Θέματα