Κύπρος: Τα ευρήματρα από το οικόπεδο 12

Τα ευρήματα από την ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ παρουσίασαν εκτενώς εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Noble προς τα μέλη της υπουργικής επιτροπής και της ομάδας εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών, οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα των υδρογονανθράκων.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εμπορίου, και οι εκπρόσωποι της Noble προέβησαν και σε ενημέρωση

σε σχέση με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική όσον αφορά τον τομέα των υδρογονανθράκων.

«Ήταν μια ευρεία παρουσίαση των αποτελεσμάτων μπροστά σε όλους τους τεχνοκράτες και πολιτικούς, οι οποίοι χρειάζεται να ενημερωθούν ώστε να μπορέσουμε τις αποφάσεις τις οποίες θα συζητήσουμε και θα πάρουμε παρακάτω να τις βασίσουμε πάνω σε όσο το δυνατό πληρέστερη πληροφόρηση» ανέφερε σε σύντομες δηλώσεις της η υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Αντωνιάδου είπε πως δόθηκαν πιο λεπτομερή στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η Noble κατέληξε στις συγκεκριμένες εκτιμήσεις (για την ποσότητα του κοιτάσματος), για τη γεωφυσική δομή του υπεδάφους, ενώ έγινε αναφορά στη μελλοντική ερευνητική γεώτρηση αξιολόγησης, καθώς και για κάποιες σκέψεις για το μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Δεκεμβρίου η Noble ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα από τη γεώτρηση, τους πετροφυσικούς σχηματισμούς και την αρχική αξιολόγηση δείχνουν υπολογιζόμενες ποσότητες φυσικού αερίου που κυμαίνονται μεταξύ 5 και 8 τρισ. κυβικών ποδών, με στατιστικό μέσο όρο 7 τρισ. κυβικά πόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα