Από αύριο η επιστράτευση

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας της ως ένδειξη συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς, με τους τελευταίους ωστόσο να μην συμμετέχουν, κάνοντας λόγο για κοροϊδία, αφού ζητούσαν κινητοποίηση την Παρασκευή, με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Η επίδοση των φύλλων πορείας στους

88 χιλιάδες καθηγητές συνεχίζεται, ενώ το κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα θα αποτυπώσουν οι σημερινές γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα. Κατά της απεργίας των καθηγητών στη διάρκεια των εξετάσεων, αλλά διχασμένοι ως προς την επιστράτευση εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του ΔΟΛ.
Με την απόφαση των καθηγητών διαφωνεί το 66,4% των ερωτηθέντων, ενώ την ίδια ώρα το 56,8% κρίνει αρνητικά την πολιτική των κυβερνήσεων να απαντούν με επιστράτευση.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ να χορηγηθεί διαταγή, για προσωρινό πάγωμα της επιστράτευσης. Η κύρια προσφυγή για την αίτηση ακύρωσης της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Ιουνίου.

Βάζουμε τέλος στην κυριαρχία των συντεχνιών με την συναίνεση της κοινωνίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. «Συντεχνιακές πρακτικές που αδιαφορούν για το δημόσιο συμφέρον, μπαίνουν πια στο περιθώριο. Απεργίες πάνω στις Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι απαράδεκτες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης βρίσκει απέναντί της την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό που εκβιάζουν και κρατούν ομήρους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τις οικογένειές τους», τονίζει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα όνειρα και τις αγωνίες των παιδιών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ Βενιζέλος.

Σε ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι η λύση είναι η κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος με τους καθηγητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα