Από 850 υποκαταστήματα οι συντάξεις

Την προσεχή Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται να ανοίξουν 850 υποκαταστήματα -της Εθνικής Τράπεζας, της Αlpha Bank, της Eurobank και της τράπεζας Πειραιώς- προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών.

Για τους συνταξιούχους θα ισχύει το όριο της ανάληψης των 60 ευρώ ημερισίως, θα μπορούν όμως να πάρουν σωρρευτικά τα χρήματα των

ημερών ,που δεν είχαν πρόσβαση στη σύνταξη, αρχής γενομένης από σήμερα. Εν τω μεταξύ, σήμερα το βράδυ θα πιστωθούν οι συντάξεις σε τουλάχιστον 57 χιλιάδες δικαιούχους του ταμείου του ΟΤΕ.

Νωρίτερα υπήρξε ανακοίνωση ότι θα καθυστερήσει η καταβολή των εν λόγω συντάξεων, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Αντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε και για τους τουλάχιστον 37 χιλιάδες συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Τη διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ώρες οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ - ΟΤΕ και της ΔΕΗ θα μπορέσουν να πάρουν τις συντάξεις τους, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, από το βήμα της Ολομέλειας. Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι τα προβλήματα υπήρξαν σε σχέση με το διατραπεζικό σύστημα «ΔΙΑΣ» και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα καταβολής χρημάτων από το ΙΚΑ.
Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις του ΤΑΠ - ΟΤΕ, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι το πρόβλημα με το διατραπεζικό σύστημα έχει ήδη λυθεί, ενώ, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα του διατραπεζικού συστήματος και για την περίπτωση των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, προσπάθειες σε τεχνικό επίπεδο καταβάλλονται για την ομαλή πίστωση των λογαριασμών των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, οι λογαριασμοί των οποίων θα πρέπει να πιστωθούν έως αύριο το βράδυ.

Εν τω μεταξύ τα λογιστήρια των ιδιωτικών επιχειρήσεων θα πρέπει να αιτούνται στην τράπεζα ότι η κατάθεση που κάνουν είναι για πληρωμή μισθοδοσίας βάσει δικαιολογητικών ώστε στη συνεχεία να γίνεται η πίστωση σε λογαριασμούς εργαζόμενων.

Keywords
Τυχαία Θέματα