Αποχωρεί η BNP Paribas

Αποχωρεί από την Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2012 η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, εξαιρώντας τις εφοπλιστικές δραστηριότητες (Shipping) και τις δραστηριότητες των Off Shore εταιρειών. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΟΤΟΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για προκλητική

και προσβλητική συμπεριφορά στους εργαζόμενους, στην ελληνική κοινωνία, στις ελληνικές επιχειρήσεις, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στους πελάτες της Τράπεζας, που την εμπιστεύθηκαν 30 ολόκληρα χρόνια.

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση, την ΕΕΤ και τον ΣΕΒ να πάρουν θέση απέναντι στις ενέργειες της γαλλικής τράπεζας, ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της γαλλικής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ σημειώνει: "Η πολιτική και οικονομική επίθεση που εκδηλώνεται από τις κυρίαρχες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία - Γαλλία) ενάντια στη χώρα μας, φαίνεται ότι κλιμακώνεται και σε άλλα πρωτόγνωρα πεδία. Με πρόσχημα την τρέχουσα οικονομική συγκυρία στη χώρα μας και την μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων του χαρτοφυλακίου της, αποφασίζει αιφνιδιαστικά τη διακοπή της λειτουργίας της στην Ελλάδα, χωρίς να κάνει καμία αναφορά για τα κέρδη που αποκόμισε συνολικά από την ελληνική αγορά και τις πολύπλευρες δραστηριότητές της στη χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας η Τράπεζα απασχολεί περίπου 100 υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα