Συνεδριάζει το υπουργικό

Εν αναμονή της τρόικας, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα μετά την αλλαγή της κυβερνητικής σκυτάλης, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2012. Θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 9.30 το πρωί. Οι ελεγκτές θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο
και τον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Η επίσκεψη της ηγετικής ομάδας της τρόικας αποφασίστηκε με στόχο και τη προετοιμασία του ταξιδιού του κ. Παπαδήμου στις Βρυξέλλες την Δευτέρα. Εν τω μεταξύ, με την 6η δόση να εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα, διαβεβαιώσεις από τη νέα κυβέρνηση ότι είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή των στόχων του νέου δανειοδοτικού προγράμματος ζητεί το ΔΝΤ.
Για το θέμα των απαιτούμενων υπογραφών από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στη χώρα μας, ο αναπληρωτής διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλει σημείωσε ότι το ΔΝΤ στοιχίζεται με την Ευρώπη στην ανάγκη  «εγγυήσεων» για ευρεία πολιτική στήριξη στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν θα περιγραφεί ποια μορφή θα έχουν αυτές οι εγγυήσεις».

Πιο ενεργό ρόλο θα υιοθετήσει το ΔΝΤ στην προσπάθεια διάσωσης της ευρωζώνης, λόγω της καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων των Ευρωπαίων ηγετών, που οδηγούν σε καταστροφικό ντόμινο στην παγκόσμια οικονομία, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρότερου και δικαιότερου φορολογικού συστήματος και στην καταπολέμηση της υπερβολικής γραφειοκρατίας και των διοικητικών διατυπώσεων επικεντρώνεται η πρώτη έκθεση της Ειδικής Ομάδας της ΕΕ (Task Force) για την Ελλάδα. Υπολογίζει στα 60 δισ. ευρώ τους ανείσπρακτους φόρους.  
Keywords
Τυχαία Θέματα