Αποφασίζουν το βράδυ το τελικό κείμενο

Την τελική τους απόφαση για το εάν η χώρα θα χρεοκοπήσει ή η ελληνική κοινωνία θα ζήσει σε συνθήκες περασμένων δεκαετιών αναμένεται να λάβουν το βράδυ(9μμ) σε σύσκεψη τους οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Στα γραφεία των κ. κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη

βρίσκεται το τελικό κείμενο για το μίνι Μνημόνιο, το οποίο περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα που ζητεί η τρόικα για το νέο δάνειο. Ο Λ. Παπαδήμος, θα συναντηθεί στις 18.30 με τον πρόεδρο του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το PSI.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη με την τρόικα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, αμετάκλητη φαίνεται να είναι η απόφαση για μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20%, ώστε να μην ξεπερνάει τα 600 ευρώ με επιπτώσεις για το επίδομα ανεργίας και μια σειρά άλλων επιδομάτων και κοινωνικών παροχών.

Ωστόσο διασώζεται -εν μέρει- η μετενέργεια των κλαδικών συμβάσεων ως προς το βασικό μισθό, τις ωριμάνσεις, το οικογενειακό επίδομα καθώς και το επίδομα επικινδυνότητας. Για τις επικουρικές κατά πάσα πιθανότητα γίνεται δεκτή η πρόταση του υπουργού εργασίας για μεσοσταθμική μείωση 15% ενώ το θέμα του περιορισμού του εφάπαξ μεταφέρεται για εξέταση στο προσεχές μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα