Ο Α. Λυκουρέντζος στον ΑΘΗΝΑ984


Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μίλησε στις 7/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για την περικοπή του κατώτατου μισθού, την κυβέρνηση Παπαδήμου και την κομματική πειθαρχία στη Νέα Δημοκρατία

μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι η σωτηρία του τόπου θα κριθεί από το αν ο κατώτατος μισθός θα είναι 500 ευρώ από τα 715 που

είναι σήμερα και θα συμπαρασύρει αυτό και όλες τις κλίμακες τις μισθολογικές στον ιδιωτικό τομέα;

Αν. Λυκουρέντζος: «Ρωτάτε εμένα, ένα φιλελεύθερο πολιτικό, ο οποίος δεν πιστεύει σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις στην αγορά και την οικονομία. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο, γιατί δεν βρέθηκε τυχαία η χώρα εδώ. Διαπραγματεύονται σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του τα τελευταία δύο χρόνια».

Σε άλλο σημείο είπε: «Βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση, να στηρίζουμε την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, διότι δεν θέλουμε να βγει η χώρα από την ζώνη του ευρώ. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες κρατάμε στα χέρια μας ένα ισχυρό νόμισμα και όχι πληθωριστικές δραχμές. Αυτή είναι η πρώτη σημαντική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας από τις 27 Οκτωβρίου και μετά...».

Και πρόσθεσε: «Καλούμεθα να βάλουμε πλάτη στην κρίσιμη ώρα πριν διαλυθεί ο τόπος... Βεβαίως στηρίζουμε, βεβαίως δεν συμφωνούμε με όλα αυτά τα πράγματα, αλλά όταν είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε την χώρα στην ζώνη του ευρώ, όταν είμαστε αναγκασμένοι να συνεχιστεί η δανειοδότηση της χώρας, είμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις επώδυνες αποφάσεις και απέναντι σε αυτές τις επώδυνες αποφάσεις, με σθένος, με αποφασιστικότητα, διαπραγματευτήκαμε και όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς για πρώτη φορά η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται».

Δημοσιογράφος: Εννοείτε το κομμάτι που αφορά τον 13ο και 14ο μισθό;

Αν. Λυκουρέντζος: «Εννοώ τα πάντα...».

* Για την κομματική πειθαρχία στη Νέα Δημοκρατία:

Δημοσιογράφος: Επειδή το νέο μνημόνιο θα έρθει στην Βουλή,υπάρχει ζήτημα να τεθεί κομματική πειθαρχία στους βουλευτές σας;

Αν. Λυκουρέντζος: «Θα μου επιτρέψετε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να συνεδριάσουμε στα κομματικά μας όργανα και θα πάρουμε τι αποφάσεις μας εκεί. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα πει η εκτελεστική γραμματεία, τι θα πει η κεντρική επιτροπή, τι θα πει η κοινοβουλευτική ομάδα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα