Ας γελάσουμε...

Του Χρήστου Καπούτση

Και με τι να ασχοληθείς Αυγουστιάτικα; Με τα μέτρα που θα πάρει η Κυβέρνηση κόστους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να σωθεί η Ελλάδα, έστω και αν χρεοκοπήσουν οι Έλληνες; Όχι φυσικά, με αυτά ασχολούνται άλλοι, που τα ξέρουν καλύτερα και έχουν  έτοιμες λύσεις...

Κοιτάς το Αυγουστιάτικο φεγγάρι από κάποια ερημική παραλία και με τις σκέψεις σου μηδενίζεις τις αποστάσεις. Σε μια στιγμή, μόνο με τη σκέψη, μπορείς να βρεθείς στα ακρότατα πέρατα του Σύμπαντος!!  
Μαγικός Κόσμος, απέραντος, ασύλληπτος,

μυστηριώδης και κυρίως Άγνωστος. Ποιος ή μήπως τι, έφτιαξε ή προκάλεσε τη Δημιουργία;
Σκέφτεσαι για παράδειγμα, αν οι δυνάμεις που συγκρατούν τους ατομικούς πυρήνες, ήταν απειροελάχιστα πιο ασθενείς ή πιο ισχυροί, τότε δεν θα υπήρχε Χημεία στο Σύμπαν και επομένως, δεν θα υπήρχε Ζωή. Ποιος ή τι, καθόρισε με ακρίβεια εκατομμυριοστού αυτή τη συνεκτική δύναμη των πυρήνων της ύλης;

«Τον Κόσμο αυτό που είναι όλοι ένα, ούτε κάποιος θεός, ούτε άνθρωπος τον δημιούργησε, αλλά υπήρχε πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει, μια φωτιά που ζει αιωνίως»,  έχει υποστηρίξει ο Ηράκλειτος, ο επονομαζόμενος «σκοτεινός» φιλόσοφος (Έφεσος κατά το 544 - 474π.Χ.) και πρώτος «αμφισβητίας» της ύπαρξης του Θεού, ως του μεγάλου Κοσμικού Αρχιτέκτονα. Και θεμελιωτή της Θεωρίας της αέναης Συμπαντικής Δημιουργίας.
Η πιθανή ανακάλυψη του μποζονίου του Χιγκς ή το σωματίδιο του Θεού, θα δώσει απάντηση στο αγωνιώδες Διαχρονικό και Πανανθρώπινο ερώτημα της Ύπαρξης του Θεού, δικαιώνοντας ή όχι και τον Ηράκλειτο; Πιθανόν...

Η ανακάλυψη του μποζονίου του Χίγκς είναι η απάντηση στο ερώτημα, πως απέκτησαν μάζα τα στοιχειώδη σωματίδια ένα τρισεκατομμυριοστό του τρισεκατομμυριοστού του εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου,  μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, αφού, τη στιγμή που εμφανίστηκε το Σύμπαν, τα στοιχειώδη σωματίδια δεν είχαν μάζα.  
Το σωματίδιο Χίγκς, σύμφωνα με το καθιερωμένο Μοντέλο της Δημιουργίας του Σύμπαντος, υπάρχει μόνο στιγμιαία σε συνθήκες ακραίας θερμοκρασίας. Τέτοιες θερμοκρασίες υπήρξαν μερικές στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη και παράγονται σήμερα στο τούνελ του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN.
Σχηματικά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι, το «πεδίο Χίγκς» είναι μια θάλασσα όπου «βαφτίζονται» τα στοιχειώδη σωματίδια (ηλεκτρόνια, κούαρκ, αδρόνιακ.ά) και αποκτούν μάζα. Είναι τα δομικά  υλικά του Σύμπαντος. Από αυτά τα υλικά είναι φτιαγμένα τα Αστέρια, αλλά και οι Άνθρωποι και τα ζώα.
Το μποζόνιο του Χίγκς είναι τα τελευταίο στοιχειώδες σωματίδιο που «λείπει», ώστε να επιβεβαιωθεί και πειραματικά η Μεγάλη Έκρηξη, δηλαδή το καθιερωμένο Μοντέλο της Δημιουργίας του Σύμπαντος.
Αναμφίβολα, ο εντοπισμός του συγκεκριμένου σωματιδίου, δίνει μια πολύ ικανοποιητική απάντηση σ' ένα απ' τα μεγαλύτερα ερωτήματα όλων των εποχών: από πού προέρχεται μάζα; Προφανώς, χωρίς το σωματίδιο Χίγκς ή αυτό που θεωρούμαι ως σωματίδιο Χίγκς, δεν θα υπήρχε το σημερινό Σύμπαν, όπως το βλέπουμε, το αισθανόμαστε, το παρατηρούμε και το...«υπο
Keywords
Τυχαία Θέματα