Αύριο η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Αύριο το απόγευμα - αντί του πρωινού της Πέμπτης, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει - πρόκειται να διεξαχθεί η συζήτηση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την αξιολόγηση των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Οκτωβρίου 2011.

Η πρόταση, για επίσπευση της σχετικής συζήτησης, κατατέθηκε από την Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και έγινε δεκτή παμψηφεί από την Ολομέλεια.

Η συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρεμπέκα Χάρμς, χαρακτήρισε λυπηρό το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε πριν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

και ζήτησε, η συζήτηση για την οικονομική κρίση να επισπευτεί, προκειμένου να διατυπωθεί η σαφής και ξεκάθαρη θέση του Ευρωκοινοβουλίου.

Συνήγορος του αιτήματος της κ. Χάρμς υπήρξε ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, που υποστήριξε ότι όχι μόνον δεν πρέπει να μάθουμε την ερχόμενη Πέμπτη το τι ακριβώς αποφασίσθηκε σ' αυτή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αλλά είναι πολύ σημαντικό, να στείλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα